Avto
13581 ogledov

Ne boste verjeli, kdo bo oblikoval prihodnje dacie!

Miles Nürnberger Aston Martin
Doslej je bil glavni oblikovalec ene najbolj privlačnih znamk superšportnih avtomobilov.

Miles Nürnberger bo s 1. septembrom v enoti Dacia&Lada znotraj Renaultovega koncerna prevzel funkcijo direktorja oblikovanja. Bo tudi član upravnega odbora, ki ga vodi Denis Le Vot, glavni izvršni direktor znamk Dacia in Lada. Njegov nadrejeni bo Laurens van den Acker, direktor oblikovanja in član upravnega odbora Skupine Renault.

Denis Le-Vot je ob tem imenovanju med drugim dejal: "Z novim sanderom smo dokazali, da je možno ostati pri bistvu in hkrati biti privlačen. Zahvaljujoč Milesu bomo segli še višje."

Dacia Sandero Avto To je nov znak priljubljenega proizvajalca vozil

Tudi glavni Renaultov oblikovalski guru zadnjega desetletja Laurens van der Acker je vesel pomoči nekoga, ki je skrbel za oblikovanje tako znamenitih avtov, kot so aston martini. "Zelo nas veseli, da lahko Milesa Nürnbergerja sprejmemo v našo ekipo v tako vznemirljivem obdobju za znamko Dacia. Miles je priznan oblikovalec, ki je s svojim delom pri Astonu Martinu navdihnil množico ljudi. Njegove izkušnje in navdušenost za izgradnjo močnih znamk s pomočjo oblikovanja bo velika pridobitev za znamko Dacia in nam jo bo pomagal popeljati v prihodnost."

Dacia bigster koncept | Avtor: Dacia Dacia

Miles Nürnberger je veteran oblikovanja. Od 2000 do 2003 je oblikoval pri Fordovi luksuzni znamki Lincoln, nato pa je bil eden glavnih oblikovalcev za Citroën in Peugeot. Leta 2008 je nastopil delo za Aston Martin. Odločilno je sodeloval pri izdelavi takšnih avtov kot so DBX, superšportni valkyrie, DB11 coupe ...

Razlogov, da zapušča Aston Martin, pri britanski znamki niso navedli. Njeno vodenje je sicer nedavno prevzel nekdanji šef Mercedesove divizije AMG Tobias Moers in začrtal pot elektrifikacije znamke.

Dacia duster Osvežitev Avto Osveženi dacia duster moderniziral priljubljeni recept

Pri Daciji bo Nürnberger nasledil Alejandra Mesonero-Romanesa, ki je "pobegnil" k Alfi Romeo. Za začetek bo imel Nürnberger pomembno nalogo dokončanja oblike največje dacie doslej, suva bigster. Proizvodnja je napovedana za leto 2025, vse bolj prodorna Dacia bo v srednjeročnem obdobju začela s proizvodnjo še dveh za zdaj skrivnostnih modelov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.