Avto
4217 ogledov

To je nov znak priljubljenega proizvajalca vozil

Dacia Sandero Anže Petkovšek Dacia Sandero
Pri Dacii so se odločili za novo celostno podobo. V ta namen so spremenili logotip.

Prenovo znamke Dacia utelešata nova logotip in zaščitni znak, ki sta simbola znamke. Ta nova oblikovna elementa so oblikovale interne ekipe direkcije za oblikovanje z željo izraziti bistvo znamke, temelje Dacie vse od njenega nastanka.

Dacia Sandero Preskok Avto Test: Kaj danes ponuja poceni avto?

Logotip, osrednji del nove celostne podobe, že na prvi pogled vliva občutek robustnosti in stabilnosti. Oblika črk je načrtno minimalistična – črki D in C sta zrcalni podobi ena druge – in odraža duha znamke, skromnost in premetenost. Geometrični obris logotipa vdihuje nizu črk občutek gibanja mehaničnega gibanja.

Dacia ima nov logotip | Avtor: Dacia Dacia

Multimedija v daciji sandero Avto Ko zaslon avtomobila pospraviš kar v žep

Zaščitni znak je kvintesenca logotipa, ki združuje črki D in C kot dva člena verige, ki sta združena v simbol čvrstosti in povezanosti. Pri Dacii prav tako trdijo, da bo novi zaščitni znak znamke Dacia prepoznaven že od daleč.

Celotna grafična podoba je po zagotovilih proizvajalca namerno poenostavljena kot opomnik, da je Dacia znamka, ki je osredotočena na bistveno. Različni elementi, ki jo sestavljajo, prispevajo k koherentnosti celote, obenem pa omogočajo oblikovanje obogatenih digitalnih vsebin. 

Dacia ima nov logotip | Avtor: Dacia Dacia

Dacia sandero Video Avto Dacia sandero boljša na losovem testu od golfa!

Nove barve

barvno paleto po novem dopolnjujejo podrejene barve tri bolj zemeljske barve – temna kaki, terakota in peščena, ter še dve drugotni barvi - živo oranžna in zelena, ki sta tehnološki barvi.

Dacia Duster LPG Terenec z ECO-G Avto Ko misliš, da ceneje ne gre

Od junija 2021 bo nova celostna podoba znamke uvedena v razne komunikacijske kanale: spletna mesta znamke, oglaševanje, brošure … Prodajna in servisna mesta Dacia bodo na novo podobo prešla postopoma od začetka leta 2022. Vozila bodo nov logotip in nov zaščitni znak dobila v drugem polletju 2022.

Komentarjev 1
  • romy 12:10 18.junij 2021.

    Če je to zelo priljubljena znamka vozil,sem jaz sanjski moški!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!