Avto
2990 ogledov

Nekateri audiji imajo težave s hlajenjem

Audi A4 avant Saša Despot
Audi je po svetu v svoje delavnice vpoklical skoraj 1,2 milijona vozil.

Vpoklici vozil v zadnjih letih niso nič nenavadnega, celo milijonski vpoklici, kot je tokratni Audijev. V Ingolstadtu so v delavnice na zamenjavo vodne črpalke vpoklicali 1,16 milijona vozila, saj želijo, kot je bilo potrjeno, preprečiti, da se črpalka pregreje in vname. Novico je potrdil tudi Audijev predstavnik stikov za medije Udo Ruegheimer. 

audi zaščitni znak logo brand Avto Audi A4, A6 in Q5 na vpoklic

Vpoklic zajema nekatera vozila A4 proizvedena med leti 2013 do 2016, A5 proizvedeni med 2013 do 2017, A6 proizvedeni med letoma 2012 in 2015 in Q5 proizvedenimi od leta 2013 do leta 2017.

varnostni pas VARNOSTNI PASOVI IN BLAZINE Avto Zaradi varnostnih pasov grozi vpoklic 400 tisoč vozil

V sporočilu za javnost je bilo navedeno, da bi lahko prišlo do blokade črpalke ali pa zaradi vlažnosti do kratkega stika. Ruegheimer je pojasnil, da so do zdaj zabeležili več primerov, ko se je črpalka vnela, več podrobnosti pa ni znanih.

Pooblaščeni serviserji pri katerih so kupci kupili vozilo bodo brezplačno zamenjali črpalko z novo, posodobljeno, nevarnosti za pregrevanje pa ne bo več.

Volkswagen vpoklici Avto Če se ne boste odzvali vpoklicu, vam ne bodo registrirali avta

To je že drugi Audijev vpoklic povezan s črpalko. Januarja lani so prav pri vozilih, ki bodo tudi zdaj doživela vpoklic, že posodabljali programsko opremo, a težava ni bila odpravljena, saj so imeli vozniki še naprej probleme z vodnimi črpalkami.

Mercedes je bila prodajalka daimlerjevih vozil. Dizelski motorji Avto Daimler po obtožbah v vpoklic kar treh milijonov vozil
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.