Avto
32 ogledov

Ni dovolj, da pustite okno priprto

Pes v avtu Shutterstock
Po pol ure se temperatura v avtu na soncu povzpne do 47 stopinj Celzija.

Znani ameriški veterinar in strokovnjak za pse dr. Ernie Ward je naredil zanimiv preizkus. Usedel se je v avtomobil in izmeril temperaturo v potniški kabini avtomobila, parkiranega na soncu. Nikar ne mislite, da bo vašemu psu dobro, če mu boste pustili priprto okno.

Tudi če za samo pet minut zapustite avtomobil in v njem pustite psa, se zrak v avtomobilu z deloma odprtimi okni segreje do 40 stopinj Celzija. Ernie Ward je izmeril, kolikšna je temperatura v avtomobilu, če ga na soncu pustimo za pol ure. Vsa štiri okna avtomobila je spustil za od tri do pet centimetrov, kot to najpogosteje storijo nevestni lastniki hišnih ljubljenčkov. Zunanja temperatura med testom je bila poletnih 34 stopinj Celzija.

Samo v petih minutah se je temperatura v potniški kabini dvignila na 40 stopinj Celzija, po pol ure pa je naprava pokazala že 47 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.