Avto
2861 ogledov

Nissan presenetil s pregrešno dragim avtomobilom

Nissan GT-R50 by Italdesign
1/6
Nissan
Nissan je potrdil proizvodni dizajn vozila Nissan GT-R50 by Italdesign – njihovega najbolj dovršenega modela GT-R – in že sprejema naročila za omejeno serijo 50 vozil.

Zunanjost vozila, ki je bila prvič predstavljena julija na festivalu hitrosti Goodwoodu v Anglij, se praktično ni spremenila. Osnovna cena modela GT-R by Italdesign serije NISMO s 720 konjskimi močmi bo 990.000 evrov, brez vključenega davka in dodatne opreme.

Avto Z Nissanovim novim avtomobilom bo možno služiti denar

Nissan GT-R50 by Italdesign | Avtor: Nissan Nissan

Nissan je pri snovanju modela, ki temelji na zadnjem Nissanu GT-R nismo, sodeloval z italijanskim podjetjem Italdesign iz Torina, z njim pa so želeli proslaviti 50. obletnico modela GT-R (leta 2019) in podjetja Italdesign (leta 2018). Medtem ko je bil prototip odet v posebno sivo barvo s poudarki v zlati barvi, bodo kupci pri različici serijske proizvodnje lahko izbirali svojo barvno kombinacijo. Enako velja tudi glede izbire notranjih barvnih kombinacij in paketov opreme.

Nissan Qashqai Avto Preizkusili smo nov Nissanov korak do avtonomne vožnje

Nissan GT-R50 by Italdesign | Avtor: Nissan Nissan

Prototip vozila GT-R50 je bil predstavljen tudi na dirkališču Spa-Francorchamps v Belgiji, na dogodku Rolex Monterey Motorsports Reunion v ZDA ter v centru Nissan Crossing v okrožju Ginza v Tokiu. Od 7. decembra je razstavljen v salonu Nissan Gallery na sedežu podjetja v Jokohami.

Carlos Ghosn Avto Renault ni sledil Nissanovemu "puču" proti Ghosnu

"Odziv ljubiteljev znamke Nissan po vsem svetu – in morebitnih kupcev modela GT-R50 – je močno presegel naša pričakovanja," je dejal Bob Laishley, direktor globalnega programa športnih avtomobilov pri Nissanu. "Teh 50 avtomobilov, s katerimi bomo proslavili 50 let modela GT-R in 50 let podjetja Italdesign, bodo še dolga leta vozeči poklon za Nissanov vodilni položaj v projektiranju in bogato dediščino športnih avtomobilov."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.