Avto
712 ogledov

Kako vzdržljive so današnje avtomobilske barve?

Youtube
Pri Nissanu so razkrili, kako preizkušajo vzdržljivost svojih premazov.

Avtomobilska barva ena od zanimivih kategorij modernih avtomobilov. Ne zgolj zato, ker iz leta v leto podjetja, ki se ukvarjajo z analizami, objavljajo statistike o najbolj popularnih avtomobilskih barvah in predvidevajo trende za prihodnost, ampak tudi zato, ker se za premazi skriva veliko ur razvoja in raziskav.

Ford fiesta ST Z eno stopalko Avto Nissan leaf: Z eno stopalko bomo pospeševali in zavirali

Avtomobilske barve so postale tako tehnično zahtevne, da so cene doplačil zanje poskočile "v nebo." Kakorkoli, prihodnost avtomobilskih premazov je zanimiva tudi zato, ker specialisti pripravljajo barve, ki se samopopravljajo, verjetno pa ni daleč dan, ko bodo tudi naši avtomobili lahko spreminjali odtenek barve, odvisno od razpoloženja voznika. Vprašanje je, kako bodo to uredili skupaj z zakonodajalci?

Nissan IMx koncept Nissan razkril Avto Nissan je razkril, zakaj bomo pozabili kultne avtomobile, kot je GT-R

Japonski Nissan pa je v povezavi z barvami na primeru makete športnega kupeja 370Z razkril, kako testirajo vzdržljivost svojih premazov. Nissanovi inženirji so pomanjšali ščetine iz avtopralnice in jih vstavili na metlice, ki 180-krat v minuti prekrtačijo maketo avtomobila in s tem simulirajo delo strojev v avtopralnici. Japonci pri testiranjih uporabljajo celo blato, s čimer naj bi dodatno škodili karoseriji in laku. Kako je vse skupaj videti, si poglejte v videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.