Avto
806 ogledov

Nov zagon za revolucionarni Pipistrelov koncept

Pipistrel eVTOL Pipistrel
Pipistrel je sklenil novo strateško partnerstvo, ki bo dalo dodaten zagon konceptu eVTOL.

Iz ajdovskega Pipistrela so sporočili, da so s podjetjem Honeywell sklenili partnerstvo na področju urbane mobilnosti. Podjetji bosta združili znanje in tako dali dodaten zagon Pipistrelovemu konceptu električnih zračnih plovil z navpičnim vzletanjem in pristajanjem (eVTOL) za mestni promet.

Ivo Boscarol je dejal, da gre za popolno partnerstvo, ki bo prineslo napredek na tem področju. Pipistrel sodeluje s podjetjem Uber, ki želi s svojo pobudo doseči, da bi v gosto naseljenih mestih težave s prometom reševali z majhnimi, električnimi zračnimi plovili za štiri osebe. Zračna plovila z navpičnim vzletanjem in pristajanjem so tišja, varnejša, cenejša in okolju prijaznejša kot helikopterji.

Pipistrel eVTOL | Avtor: Pipistrel Pipistrel

Predstavnik Honeywella Carl Esposito je poudaril, da novi načini potovanja prinašajo izzive, ki pa jih lahko tako Honeywell kot Pipistrel z razumevanjem področja in inovativnimi pristopi osvojita. “To je odlična priložnost, da podpremo Pipistrelovo vizijo navpičnega vzletanja in pristajanja,” je dejal.

Pipistrel Slovenija Revolucionarna predstavitev ajdovskega Pipistrela Pipistrel se širi na Kitajsko Bližnja prihodnost Avto Kako bodo pri Pipistrelu poenostavili prevoz v mestih in med mesti

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice