Avto
45 ogledov

Nova mala zverina iz Revoza: Twingo GT

Renault twingo GT
1/15
Renault
Tovarna Revoz s kombinacijo bencinskega motorja z 81 kilovatov moči (110 KM), ročnega menjalnika in pogona na zadnji kolesi predstavlja najzmogljivejšo verzijo novega twinga, twinga GT.

Fotografija zadnjega športnega platišča, "napumpanih" detajlov in ekskluzivne barve je bila v nedeljo prva uradna najava, da je že zelo blizu dan, ko bodo pri Renaultu pokazali najmočnejšo različico aktualne generacije twinga. Ob objavi fotografije na Twitterju so pri Renaultu zapisali: "Naše malo presenečenje je skorajda nared za veliko premiero."

Renault je hitro potešil radovednost, ki jo je sprožil z objavo prvega detajla in je sedaj pokazal fotografije twinga GT, kot so ga poimenovali.

Twingo GT je navdih za obliko deloma črpal iz koncepta twin'run, ki je že pred leti napovedoval nabrito malo raketo, ko zdajšnja generacija twinga sploh še ni bila uradno predstavljena. 

No, GT ne more povsem zapolniti čevljev nekdanjega twinga RS (tega bržkone sedanja generacija ne bo dočakala), saj je s svojimi 81 kW/110 KM občutno šibkejši. Naj pa bi bil ob svojem litrskem turbo motorju vseeno zelo okreten in športno predrzen, pri tovarni pa ob teh napovedih izpostavljajo zadnji pogon in znižano ter športnejše podvozje. Twingo GT ima tudi prilagojene nastavitve delovanja sistema za nadzor stabilnosti ESP ter variabilnega volanskega servo sistema. 

GT, ki ga bodo tako kot vse twinge izdelovali v novomeškem Revozu, je na zunaj prepoznaven po 17-palčnih platiščih (povzete po konceptu twin'run), bočni reži za zajem zraka in dveh izpušnih ceveh. Zanj eksklizivna je nova oranžna barva karoserije, poleg tega bo na voljo še v štirih odtenkih - sivi, črni in beli.

Za poudarek športnosti je notranjost ozaljšana z oranžnimi detajli, pragova vrat imata oblogo z napisom Renault Sport, stopalke so iz aluminija, glava prestavne ročice pa iz zlitine zamak.

V Revozu niso želeli dati natančnejših podatkov, koliko twingov GT nameravajo izdelati na leto. Bo pa twingo GT svojo premiero pred občinstvom doživel na sloviti prireditvi Goodwood Festival of Speed v angleški grofiji West Sussex, ki bo potekal med 23. in 26. junijem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1