Avto
3735 ogledov

Najcenejšemu porscheju boste lahko odstranili motor in baterijo

Porsche e-kolo Porsche
Porsche je našel novo tržno nišo, tokrat na dveh kolesih. Pravkar so kupili znanega nemškega proizvajalca pogonskih motorjev.

Porsche je objavil, da je prevzel še preostali delež podjetja Fazua, poroča Automobilwoche. Gre za uveljavljenega nemškega proizvajalca pogonov za električna kolesa. Že pred nekaj meseci je Porsche vstopil v lastništvo omenjenega podjetja in imel doslej v njem petinski delež.

Fazua je znana po inovativni rešitvi, ki dovoljuje, da lahko poleg baterije povsem odstranite s kolesa tudi e-motor. S tem lahko lastnik v nekaj sekundah prilagodi maso in namembnost svojega kolesa načrtovani turi.

Z nakupom Fazue je Porsche jasno najavil, da bo ena od njegovih prihodnih dejavnosti močno povezana z naprednimi e-kolesi. Sam je lani predstavil dva karbonska modela, ki pa sta imela za zdaj bolj butično vlogo s ceno blizu desetih tisočakov po primerku. 

Skupaj s še nekaterimi drugimi prevzemi pa bo imel premijski proizvajalec v naslednjih letih eno glavnih vlog tudi pri razvoju (premijske) mikromobilnosti. Med drugim je lani od hrvaškega Rimca kupil podjetje za proizvodnjo zmogljivih e-koles Greyp.  

Porsche e-kolo | Avtor: Porsche Porsche

Vse več tradicionalnih proizvajalcev avtomobilov se ozira po e-kolesih. Poleg Peugeota, ki ima na področju dvokoles dolgo tradicijo, so se v ta posel podali tudi pri Seatu, GM, Škodi, Jeepu, BMW ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.