Avto
10388 ogledov

Novi clio daleč najbolj priljubljen slovenski avtomobil

Renault Clio RS Line Saša Despot
V Sloveniji je bilo januarja registriranih 7278 novih osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je za osem odstotkov manj kot januarja lani.

Prodaja osebnih vozil je upadla za 8,3 odstotka, prodaja lahkih gospodarskih vozil pa za 6,4 odstotka, so sporočili iz trgovinske zbornice.

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 Prvi test Avto Prvi test novega golfa!

Januarja je bilo prvič registriranih 6215 osebnih vozil. Med znamkami je bil na vrhu Volkswagen (1116 registracij), sledila sta Renault (872) in Škoda (747). Tesla se je s sedmimi registracijami uvrstila za znamko Porsche (10 registracij).

Renault Clio RS Line | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Renault Clio RS Line Avto Novi clio bo ovrgel večino očitkov o cliu in Renaultu

Daleč najbolje prodajan model na začetku letošnjega leta je bil Renaultov clio (420), sledita škoda octavia (290) in VW golf (274). Januarja je bilo v Sloveniji po podatkih Sekcije za osebna motorna vozila prvič registriranih 116 100-odstotno električnih vozil.
Lahkih gospodarskih vozil je bilo januarja prvič registriranih 1063. Med znamkami so prevladovali Ford, Renault in Fiat.

Škoda Octavia | Avtor: Anže Petkovšek Škoda Octavia Combi Anže Petkovšek

Tesla logo Avto Velika napaka Nizozemske pri politiki do električnih vozil

Januarja so največ prodali Fordovih modelov transit custom (166), Renaultovih modelov master (100) in Fiatovih modelov ducato (85).
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.