Avto
18 ogledov

Novi hyundai santa fe

Hyundai Santa fe
1/33
Hyundai
Hyundai se kljub napovedim ne bo odrekel imenu santa fe. Na avtosalonu v New Yorku je ob predstavitvi tretje generacije uspešnega modela santa fe oznanil, da ne bo nosil oznake ix45.

Tretja generacija Hyundaijevega športnega terenca naj bi na nekaterih trgih, tudi v Evropi, nosila ime ix45, a so si Korejci premislili in ga bodo povsod po svetu poznali pod imenom santa fe.

Novinca odlikuje privlačen dizajn, popolnoma nova notranjost in obilica nove opreme, med drugim je dobil zračno blazino za kolena voznika in kopico asistenčnih sistemov, kot so: lane departure warning system, smart parking assist system, cruise control, blindspot detection system in blue link infotainment system.

Hyundai Santa fe | Avtor: Hyundai Hyundai
Narejen je na osnovi limuzinske sonate, od aktualnega modela pa je daljši, širši in nižji ter za 120 kilogramov lažji. Potnika spredaj imata po novem 38 milimetrov več prostora za noge, potniki zadaj pa še sedem milimetrov več. Na prodaj naj bi bil z dvema različnima medosnima razdaljama oziroma v različici s petimi ali sedmimi sedeži.

V New Yorku so predstavili 3,3-litrski šestvaljni bencinski motor, za Evropo pa naj bi bil primernejši 2,0-litrski in 2,2-litrski dizelski ter tudi 2,4-litrski bencinski motor.

Na britanskih spletnih straneh so objavili tudi neuradne cene. Na Otoku naj bi bil za okoli 30 tisoč evrov naprodaj v zadnji četrtini leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.