Avto
3163 ogledov

Madžari zamočili in pomotoma razkrili volva XC40!

Volvo XC40 Volvo
Oh ti Madžari! Skoraj teden dni pred uradno premiero so nam pokazali, kako izgleda velika Volvova novost - mali križanec XC40.

Volvo XC40 bi moral biti pokazan šele prihodnji četrtek na premieri v Milanu. A je madžarska izpostava švedske znamke očitno storila napako in javno objavila promocijski video za novinca, s čimer so popolnoma razgalili eno najbolj vročih jesenskih novosti.

Volvo bi sicer za premiero izkoristil že aktualni salon v Frankfurtu, vendar Švedi letos na salonu ne sodelujejo, denar bodo raje porabili drugače. Za posejemsko mrtvilo so skušali poskrbeti prav s premiero novega XC40, ki bo neposredni konkurent premijskim avtom, kot so audi Q3/Q2, mini countryman, mercedes GLA ...

Volvo XC40 | Avtor: Volvo Volvo
Kar je mogoče razbrati iz prizorov, ki so takoj zaokrožili po spletu, najmanjši suv XC40 sledi konceptnemu dizajnu, ki so ga predstavili lansko leto. Hkrati je zelo podoben večjima bratoma XC60 in XC90. 

Volvo XC40 bo prvi avto, ki bo postavljen na novo znamkino kompaktno platformo, namenjeno tudi bodočemu V40. Poudarek bo bržkone na številnih personaliziranih izbirah barv, dodatkov in udobja, z gotovostjo lahko trdimo tudi, da bo avto pokal od različnih asistenčnih sistemov v prid varnosti. 

Video razkiva še eno podrobnost in sicer napis T5 twin engine. To daje slutiti, da bo XC40 na voljo že zelo zgodaj tudi kot priključni hibrid, ki naj bi imel okoli 135 kW moči.  XC40 bo sicer prvi volvo, ki bo imel vgrajene trivaljne motorje, derivate iz obstoječih štirivaljnikov.

Volvo XC40 | Avtor: Volvo Volvo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Jožef Koprivnikar 20:01 15.september 2017.

    Premalo je o cenah modelov , o porabi goriva, tako mislim jaz, se opravičujem

Sorodne novice