Avto
33 ogledov

Od Ljubljane do Dubrovnika v pol ure

dubrovnik Žurnal24 main
Prvi mož Tesle Elon Musk želi pomoč pri razvoju pete oblike transporta, poleg avtomobila, letala, vlaka in ladje, ki bi bil sposoben pot od San Francisca do Los Angelesa (Ljubljana–Dubrovnik) opraviti v pol ure.

Elon Musk je v pogovoru za PandoDaily dejal, da naj bi šlo za nekakšno različico hitrega transporta, kot pri znanstvenofantastični risanki The Jetsons.

Prvi mož Tesle, ki si je bogastvo pridobil kot ustanovitelj podjetij Zip2 in Pay Pal, denar pa nalaga v razvoj proizvodov, ki bodo močno spremenili svet, med drugim v električne avtomobile in tudi vesoljske projekte, pravi, da je trenutno to le zamisel. Da misli resno, nakazuje dejstvo, da je v projekt, ki ga želi patentirati, vključil najbolj ambiciozne podjetnike. Prevozno sredstvo je poimenoval hyperloop.

"Imamo letala, avtomobile, vlake in ladje. Zakaj nimamo še petega načina prevoza?" se sprašuje Musk. Po njegovih besedah bo hyperloop trikrat do štirikrat hitrejši od najhitrejšega vlaka, cenejši in dvakrat hitrejši od letal, odporen na vse vremenske pogoje in nesreče, napajal pa bi se s pomočjo solarnih celic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.