Avto
14484 ogledov

Od ponedeljka dalje na cestah Ljubljane ne boste več varni

Radar v Ljubljani
1/4
Saša Despot Radar v Ljubljani
Prihajajo novi radarji!

Ljubljansko mestno redarstvo bo v ponedeljek začelo nadzorovati hitrost vozil s samodejno merilno napravo, nameščeno v stacionarnih ohišjih.

Ohišja so nameščena na Roški cesti pri hišni številki 17, na Dolenjski cesti pri hišni številki 43 in na Celovški cesti pri hišni številki 269.

Agresivna vožnja Vprašali smo Avto Kako hitrost, inteligenca in vročina vplivajo na voznikove možgane?

Radar | Avtor: Saša Despot Radar v Ljubljani Saša Despot
Lokacije merjenj bodo označene z znakom za obveščanje o izvajanju meritev hitrosti, ki označujejo bližino mesta, kjer so nameščene stacionarne naprave za odkrivanje in dokazovanje presežene najvišje hitrosti.

Samodejno merilno napravo bodo naključno premeščali med lokacijami, sprva bodo prekoračitve hitrosti nadzorovali na Roški ter Dolenjski cesti, na Celovški pa bodo nadzor uvedli naknadno.

Radar Radar v LJ Avto Zakaj so nove škatle za radar drugačne? Gatso radar Avto To so lokacije, kjer vas bo meril superradar

Nadzor hitrosti s samodejno merilno napravo je eden od trajnih ukrepov letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Tovrstni nadzor sicer predvideva Nacionalni program varnosti cestnega prometa, pri izbiri lokacij pa so na mestnem redarstvu upoštevali priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti agencije za varnost prometa, saj gre za prometno obremenjene lokacije, z veliko frekvenco pešcev ter bližino vzgojno izobraževalnih ustanov oziroma šolskih poti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Žurnalček 10:06 23.september 2017.

    Naj dodam , da radar detektor za 66€ , detektira to vrsto radarjev !

  • Žurnalček 10:04 23.september 2017.

    Ni problem hitrosti na Celovški pri št. 296798!!!!! ampak v mestnem delu Šiške od LPP do podvoza !

  • Lavdan 11:16 17.september 2017.

    Samo res velik bedak lahko napiše tak naslov.