Avto
40 ogledov

Odlično delujoča, a draga kamera

(Foto: Miha Pečoler) Žurnal24 main
IR-kamera. Audijeva asistenca za nočni vid po novem premore tudi funkcijo zaznave pešcev.

Sistem prikaza podatkov s pomočjo IR-kamere deluje odlično v vseh vremenskih razmerah in lahko prepreči marsikatero nesrečo. Slaba plat je previsoka cena (ki pri A7 znaša 2.435 evrov).

Tudi na razdalji 150 metrov
Sistem smo preizkusili v različnih pogojih. Ta praktično brez izjeme tudi v težkih vremenskih razmerah in na veliki razdalji (kamor ne seže človeško oko) zazna pešca ter ga na posebnem zaslonu obarva rumeno, če obstaja možnost naleta, pa rdeče in voznika opozori z zvočnim signalom. Edini pogoj je, da kamera leče ni zakrita (sneg, umazanija).

Pri volvu tudi zavira
Podoben sistem (le brez projekcije podatkov na zaslon) za ceno od 2.100 do 2.600 evrov ponujajo tudi pri volvu, sistem pa lahko vozilo do hitrosti 30 kilometrov na uro, če zazna pešca, zavira do ustavitve.

Na strani www.žurnal24.si si poglejte ekskluzivno fotoreportažo o novem bentleyju continental GT, ki smo ga ta teden preizkusili na Dunaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.