Avto
11769 ogledov

Odslej v Kranju izdelujejo povsem nov tip pnevmatik

Sava Goodyear Kranj pnevmatike Goodyear Slovenija
Z investicijo v nove stroje močno povečali kapacitete in omogočili izdelavo pnevmatik za velike in premijske avte. Gre za odskočno desko za izdelke s še višjo dodano vrednostjo. Niso pozabili na delavce.

V podjetju Goodyear Slovenija iz Kranja so decembra zagnali proizvodnjo 20-palčnih pnevmatik blagovne znamke Goodyear. To so omogočili novejši stroji, vgrajeni v okviru razširitvene naložbe, ki so jo zaključili v začetku lanskega leta in prinaša za 25 odstotkov večje proizvodne zmogljivosti, so danes sporočili iz družbe.

Goodyear svoje pnevmatike razvija v inovacijskih centrih v Luksemburgu in Akronu v ZDA. Projekt priprave za industrializacijo 20-palčnih pnevmatik v kranjski tovarni je trajal približno pet mesecev. V tem času so izvedli testiranja in kontrolo ustreznosti izdelanih pnevmatik, pred redno proizvodnjo pa je sledila še pilotna proizvodnja.

"Napredni stroji nam omogočajo, da proizvajamo večje in proizvodno zahtevnejše pnevmatike, ki morajo voznikom zagotavljati pričakovano zmogljivost. Po njih povprašujejo kupci večjih in luksuznih avtomobilov, kot tudi električnih in športnih terenskih vozil," je povedal direktor proizvodnje Matjaž Mali.

Delo z novimi stroji je zmanjšalo intenzivnost fizičnega dela, zvišala pa se je stopnja tehničnih znanj, ki jo zaposleni potrebujejo za upravljanje naprednih tehnologij. V Goodyearu Slovenija so tako po njihovih navedbah dobrodošli predvsem operaterji z višjo stopnjo tehničnih znanj ter strokovni sodelavci s srednjo in visoko izobrazbo.

"Z ekipo smo ponosni, da smo s proizvodnjo 20-palčnih pnevmatik dosegli tako pomemben mejnik. Dosežek je za našo tovarno dobra odskočna deska za uvajanje tudi drugih vrhunskih pnevmatik še večjih dimenzij," je dodal Anže Kalan, vodja Goodyearove razvojne skupine v Sloveniji.

Nagrada za uspešno leto

Za podjetjem je sicer uspešno poslovno leto. Tako so vsem zaposlenim decembra izplačali letno nagrado v višini 1.000 evrov bruto oziroma 779 evrov neto v skladu z dogovorom s sindikalnimi in delavskimi predstavniki glede na doseganje poslovnih rezultatov. Nagrado so izplačali, ker je podjetje doseglo plan proizvodnje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice