Avto
2834 ogledov

Odstopil je predsednik Toyote

Akio Toyoda Epa
Z Japonske je prišla novica, da je z mesta predsednika in izvršnega direktorja odstopil Akio Toyoda.

Akio Toyoda bo svojo funkcijo nasledniku predal 1. Aprila, ko bo nastopil funkcijo reprezentativnega predsednika v Toyotini skupini, s katere bo odstopil sedanji predsednik Takeshi Uchiyamada.

Avto "Ne naredite mi več dolgočasnih avtomobilov"

Akio Toyoda | Avtor: Epa Epa

Med vlagatelji se je dolgo ugibalo, kdo bo na vrhu Toyote nasledil 66-letnega pravnuka ustanovitelja podjetja. Zdaj je jasno, da bo to 53-letni Koji Sato. Sato je v Toyoti zaposlen od leta 1992. Leta 2016 je postal glavni inženir pri Lexusu, Gazoo Racing je vodil od leta 2020, januarja 2021 pa je prevzel tudi položaj glavnega oficirja za znamko pri Toyoti.

Akio Toyoda Avto Preverite, kaj je tokrat ušpičil predsednik Toyote

1. aprila se bo torej pri Toyoti končalo obdobja pod vodstvom Akia Toyode, človeka, ki je vodil preobrazbo znamke v proizvajalca avtomobilov z bolj dinamičnim ugledom. Pod njegovim vodstvom se je Toyota odzvala tudi na spremembe v avtomobilski industriji in na negotovosti v zvezi s tem, kako se bodo tradicionalni proizvajalci odzvali na spremembe, ki so jih vsilili zakonodajalci in mlade znamke, kakršna je ameriška Tesla Motors.

Akio Toyoda | Avtor: EPA EPA

Vendar pa je bil v zadnjem času deležen tudi kritik, da se preveč obotavljivo loteva razvoja električnih avtomobilov in prehoda na električno mobilnost. Zato je očitno prišel čas, da se Toyoda, ki je leta 2009 vodilno funkcijo prevzel kot najmlajši izvršni direktor doslej, umakne in položaj prepusti mlajšemu nasledniku.

Tako se je Aiko Toyoda priklonil v znak opravičila lastnikom vozil slavne japons Predsednik Toyote Avto Predsednik Toyote povedal tisto, o čemer si ne upa nihče govoriti naglas
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.