Avto
71 ogledov

Opel astra GTC uradno

Astra GTC
1/9
Žurnal24 main
Opel je na spletu pokazal prve uradne fotografije nove astre GTC, ki jo bo javnosti prvič razkril 6. junija letos, po premieri pa bo začel tudi zbirati prva naročila.

Cene, tehnologija, oprema in motorizacija bodo javno razkriti ob predstavitvi, svetovna premiera avtomobila pa je napovedana ob odprtju avtomobilskega salona v Frankurtu septembra letos. Astra GTC temelji na lanskem konceptu GTC paris, ki so ga Nemci predstavili na avtosalonu v Parizu. Serijski GTC bo imel tri vrata in pet sedežev. Kompakten športni avtomobil bo imel vgrajene vse najnovejše Oplove tehnologije in edinstvene elemente podvozja, prepričal pa naj bi tudi z zunanjimi in notranjimi merami.

Konceptni GTC paris je imel vgrajen dvolitrski turbobencinski motor z direktnim vbrizgom in 213 kilovati moči (290 KM), kombiniran pa je bil s šeststopenjskim menjalnikom. V britanski podružnici General Motorsa Vauxhallu bo novinka nosila ime astra VXR, medtem ko se bo po drugih delih Evrope prodajala pod nazivom opel astra OPC. Astra VXR/OPC bo imela bolj atraktiven, mišičast videz, spremenjene odbijače, spojler na zadku, zadnji difuzor, širše blatnike in večja kolesa. V paketu bo tudi športno podvozje in spremenjena notranjost. Na trg prihaja pol leta za trivratnim GTC-jem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.