Avto
6 ogledov

Opel predstavil naslednico vectre

Opel insignia je za pičlo točko prehitela ford fiesto in si nadela laskavi naslo Žurnal24 main
Opel je predstavil prve slike in informacije o elegantni insignii, eni od svojih letošnjih najpomembnejših novosti in naslednici treh generacij vectre.

Opel insignia v več kot privlačni kreaciji prinaša vrsto naprednih rešitev in je prava osvežitev na evropskem tržišču. Večmesečno čakanje je doseglo vrhunec. Insignia je odkrila svoj obraz in hkrati potrdila načrte Opla, da oplemeniti imidž svojega podjetja z novimi kvalitetami. In ne samo to, insignia prinaša nov oblikovalski pristop s poudarkom na aerodinamiki in eleganci. Brez dvoma bo 4,83 metra dolgi avtomobil, namenjen petim potnikom, pomladil podjetje in hkrati osvežil ponudbo družinskih limuzin.



Pozornost iz vsakega kota pleni izrazita oblika karoserije s kupejevsko silhueto in rešetko, na kateri se sveti na novo oblikovani Oplov logotip. Med druge prepoznavne oblikovalske elemente se uvrščajo spuščena prednja in zadnja svetila ter ploščata bočna linija, ki se začenja takoj za prednjimi kolesi in se nadaljuje do konca stranskega dela vozila. Vse to daje insignii močan, a eleganten videz.



Čeprav so se uradne fotografije dotaknile le zunanjosti, pa pri Oplu že zdaj napovedujejo velik skok k spremembam v potniškem prostoru. Armaturka se v loku razteza po vsej širini notranjosti, vse do prednjih vrat, na zelo visoki ravni bo tudi kakovost izdelave. Končno bodo imeli vsi prihodnji Oplovi modeli ne le belo, ampak tudi rdečo razsvetljavo instrumentov. Veliko pozornosti so posvetili sedežem, ki popolnoma zadovoljujejo standarde ergonomije.

Insignia nadaljuje uspešno zgodbo s sistemom AFL Adaptive Forward Lightning, ki osvetljevanje ceste prilagaja uri dneva in voznim razmeram. Zadnja generacija prinaša devet različnih nastavitev snopov svetila. V lučeh so tudi pozicijske LED-diode, ki krasijo najnovejše audije, hkrati pa ob boljšem učinku porabijo manj energije.



Pri insignii lepota prihaja v paketu s tehnološkimi dosežki. Prodajni model bo imel adaptive 4x4 štirikolesni pogon, ki sam razporeja moč med sprednjimi in zadnjimi kolesi, za stabilnost pa skrbi sistem Flexride prilagodljivega podvozja, ki bo vozniku, ki bo sam izbiral režim vožnje, v veliko pomoč pri prilagajanju pogojem na cesti in njegovemu razpoloženju.

Paleto motorjev bo sestavljalo sedem enot, vse v skladu z Euro5 normami izpušnih plinov. Vsi agregati so na voljo v Rüsselsheimu. V ponudbi bo sedem agregatov, vsi bodo v kombinaciji s šeststopenjskim menjalnikom, naj si bo to ročni ali samodejni. Vsi trije dizli bodo 2-litrski, z razponom moči med 81 in 118 kW (110 do 160 KM). Bencinar bo eden več, kupci pa bodo lahko izbirali od najšibkejšega štirivaljnika s 85 kW (115 KM) do najmočnejšega šestvaljnika z 191 kW (260 KM).



Uradna premiera je napovedana za julij, ko bo vrata odprl londonski avtomobilski salon. V prodajne salone v Sloveniji naj bi avtomobil zavil decembra letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.