Avto
617 ogledov

Papež policistom svetoval, kako naj obravnavajo voznike

papež EPA
Papež je prometne policiste pozval, naj se ne sramujejo pokazati več humanosti do voznikov.

Prehitri vozniki se morda lahko odslej zanašajo na besede papeža Frančiška, ki jih je izrekel na srečanju z italijanskimi prometnimi policisti. Pozval jih je namreč, naj se nikar ne bojijo pokazati usmiljenja.

"Usmiljenje ni znak slabosti," je opozoril 80-letni papež. "Prav tako pa to ne pomeni, da se je zaradi usmiljenja treba odpovedati uporabi prisile." Po besedah pontifekta bi morali policisti večkrat skušati razumeti razloge, zakaj je neki voznik napravil prekršek. 

Je pa vrhovni poglavar Katoliške cerkve po poročanju BBC opozoril tudi na težke razmere na cestah, na katerih se odražata družbeno "hlepenje in tekmovalnost", zaradi česar vozniki druge na cesti smatrajo zgolj kot "ovire ali nasprotnike, ki jih je potrebno prehiteti, ulice pa se tako spreminjajo v dirkališča formule 1."

Papež Frančišek Nesreča Svet Papež se je med vožnjo v papamobilu poškodoval

Papež je opozoril tudi na nevarno uporabo mobilnih naprav med vožnjo in pozval na večjo odgovornost, ki bi jo moral na cesti pokazati vsak udeleženec.

Frančišek, ki je znan po tem, da zavestno zavrača vožnjo v dragih avtih, se zadnje čase veliko ukvarja s štirikolesniki. Tako je prejšnji teden blagoslovil posebno "vatikansko" izvedenko lamborghinija huracana, ki ga bodo prodali na dobrodelni dražbi.

Papež in lamborghini | Avtor: Epa Epa
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:24 21.november 2017.

    Papež policistom svetoval, kako naj obravnavajo voznike..............in kaj pravi naša bjonda ?