Avto
43 ogledov

Pet žensk sodelovalo pri razvoju golfa o katerem poskoči srčni utrip

VW golf GTI heartbeat
1/14
Volkswagen
Volkswagen za tradicionalno GTI srečanje ni pripravil eno, pač pa kar tri presenečenja. Poleg najhitrejšega serijskega avtomobila s prednjim pogonom na Nürburgringu, golfa GTI clubsport S, je ob Vrbskem jezeru na ogled postavil tudi karavanskega golfa R variant performance 35 in golf GTI heartbeat.

Na zboru predelanih vozil Wörthersee so vajenci iz tovarne VW Sachsen predstavili športno karavansko izvedenko golfa R performance 35. To je model s 4x4 pogonom, 2,0-litrskim turbo motorjem z 257 kilovatov moči (350 KM), dvobarvno karoserijo (nanos barve je ročno delo), led osvetlitev, zmogljivejši audio sistem z 12 zvočniki (2500 vati).

Heartbeat za hitrejši srčni utrip

Poleg serijskega golfa GTI clubsport S z 228 kilovatov moči (310 KM), so pri Volkswagnu predstavili še zmogljivejši golf GTI heartbeat z okoli 294 kilovatov moči (400 KM).

Za njegov nastanek so zaslužni vajenci (pet žensk in sedem moških) stari med 20 in 26 let. Za pogon skrbi izboljšani dvolitrski štirivaljni TSI motor, ki so mu moč povečali moč, kot osnova pa jim je služil golf GTI performance. Izdelali so ga v čast 40. obletnice golfa GTI, projekt pa je bil dokončan v devetih mesecih.

Poleg zmogljivejšega motorja in tudi dvobarvne zunanjosti (reflex silver metalik in dark grey folija), kontrastih tornado red detaljov (enaki detajli so tudi v potovalni kabini, kjer so zadnjo klop zaradi nižje mase odstranili), ima tudi aero body kit v svetleči črni barvi, komplet 20-palčnih BBS platišč, v prtljažnik so vgradili audio sistem s sedmimi zvočniki in močjo 1360 vatov, led osvetlitev ...

 
Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 08:47 06.maj 2016.

    Zato je takšna drvarnica ta Volkswagen.