Avto
6790 ogledov

Peugeot bo dobil nov logotip

Peugeot e-legend concept Peugeot
Začetek novega desetletja je sprožil val novih ali spremenjenih oznak pri znamkah. Svojega bo predstavil tudi Peugeot.

Peugeot je tako kot še 13 znamk pred kratkim postal del megakoncerna Stellantis. To pa ni bila edina sprememba, saj so se v zadnjem letu pri eni najstarejših francoskih znamk dogodile še številne druge spremembe, imajo novega šefa in novo vodstvo pri oblikovalcih. 

Zdaj so uradno napovedali še nov logotip, ki ga bodo pokazali konec meseca. Vest je zanimiva zaradi tega, ker je dosedanji emblem pokončnega leva vztrajal kar 45 let, torej vse od leta 1976. Vmes so ga trikrat posodobili, nazadnje je 3D dizajn brez podlage dobil leta 2010. 

Peugeot logotip | Avtor: Peugeot Peugeot

Kakšna bo nova generacija Peugeotevega logotipa, uradno še ni znano, lahko si le predstavljamo, da bo podoba leva prilagojena novim časom. Pri ostalih znamkah, na primer BMW ali VW, so se pri zadnjih spremembah logotipov poslovili od 3D podobe in njuno sodobnost iskali v na videz bolj preprosti, a še vedno zelo jasni 2D podobi. Pred kratkim je logotip povsem spremenila tudi Kia. 

Kia Xceed Avto Kia uvaja nov logotip

Peugeot ima svoje korenine v davnem letu 1810, najprej se je to družinsko podjetje uveljavilo na področju izdelave kovinskih izdelkov in že zelo zgodaj prevzelo kot svoj zaščitni znak podobo leva. Že od leta 1891 pa izdelujejo avtomobile. 

Pred dvema letoma so z zelo zanimivo retroštudijo e-Legend združili nekatere pretekle oblikovne prijeme z električnim pogonom in napovedali, kakšne avte nameravajo izdelovati v prihodnje. Študija je imela logotip, ki je spominjal na čase iz 60. let prejšnjega stoletja, kar morda tudi že namiguje na to, kaj lahko pričakujemo.

Peugeot e-legend concept | Avtor: Peugeot Peugeot
Peugeot e-legend concept | Avtor: Peugeot Peugeot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.