Avto
37056 ogledov

Policisti zlati palici na kolesih prepovedali vožnjo

BMW folija Policija Düsseldorf
Kar je preveč, je preveč. Nemška policija je odstranila iz prometa zlatega BMW.

Policija v nemškem Düsseldorfu je v nedeljo ustavila BMW X5, ki je bil prelepljen v zlato folijo in je s tem dajal vtis velikanske zlate palice na kolesih.

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, po avto je morala priti vlečna služba, dogodek je začinila še globa. 

Avto namreč po mnenju policije zaradi svojega izgleda ni bil tehnično primeren za vožnjo po cesti. Rumena folija je v soncu preveč bleščala in je s tem motila ostale udeležence v prometu, so ugotovili. Čeprav so se 30-letni lastnik in z njim nemška tuning scena sprva čudili, zakaj policiste tako moti zlata folija, pa so policisti razloge za izločitev iz prometa našli tudi v spremenjenem izpuhu in zatemnjenih svetilih, ki niso več opravljale osnovne naloge. 

Avto Policisti vozniku zaplenili zlato porsche panamero

Nemška policija že dlje časa aktivno in sistematično preganja s cest vozila, ki jih lastniki pod pretvezo lepote in tuninga prekomerno spremenijo. Poleg omenjenega BMW so po poročanju Automobilwoche istega dne v šestih urah na glavni ulici v Düsseldorfu preverjali še 37 drugih vozil. Trije avti in en harley davidson niso več smeli nadaljevati vožnje.

Audi je sredi 90 let naredil konecept avta, katerega zunanjost je bila iz zloščenega aluminija. Avto zaradi bleščavosti ni dobil dovoljenja za vožnjo po cesti in je danes v muzeju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.