Avto
21 ogledov

Polo: turbina, 140 KM in poraba 4,5 litra

Volkswagen polo BlueGT
1/18
Volkswagen
Volkswagen je polo BlueGT, ki obljublja povprečno porabo 4,5 litra na 100 prevoženih kilometrov, predstavil že marca letos na avtosalonu v Ženevi. V Nemčiji ga cenijo pod 20 tisočaki.

Polo BlueGT pod motornim pokrovom skriva 1,4-litrski turbobencinski štirivaljni motor s 103 kilovati (140KM) in navorom 250 Nm. Ima tudi start/stop sistem in ACT sistem za deaktivacijo valjev. To pomeni, da je sposoben izklopiti dva valja, kar bistveno pripomore k nižji porabi. Dva valja v motorju prenehata delovati, ko so vrtljaji motorja med 1.400 in 4.000 na minuto. Ko voznik spet močneje pohodi stopalko za plin, se valja znova vklopita. V kombinaciji s sistemom start/stop lahko v idealnih pogojih prihranimo do dva litra goriva na 100 prevoženih kilometrov.

Volkswagen polo BlueGT | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Po tovarniških podatkih tak polo od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 sekunde, doseže najvišjo hitrost 210 km/h, v povprečju pa porabi 4,6 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov, v zrak pa izpusti 107 gramov CO2 na prevožen kilometer (v različici z ročnim menjalnikom). Če je pogonski agregat kombiniran s sedemstopenjskim DSG menjalnikom z dvojno sklopko, je poraba nižja za 0,1 liter, emisije CO2 pa zmanjšane za dodatna dva grama.

Volkswagen polo BlueGT | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Polo BlueGT je dobil nova 17-palčna aluminijasta platišča, oznake GT in Bluemotion, dve izpušni cevi, spremenjene odbijače, zadnji strešni spojler, zadnji difuzor, za nameček pa so ga za 15 milimetrov približali k tlom. V notranjosti izpostavljamo športne sedeže spredaj, volan, oblečen v usnje, oprema pa med drugim vključuje tudi tempomat in ESP.

Cene za polo BlueGT se v Nemčiji začnejo pri 19.650 evrih, za petvratno različico je treba doplačati 750 evrov. V prodajne salone naj bi zapeljal v zadnji četrtini leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.