Avto
29662 ogledov

Pomembna novica za lastnike renaultov, nissanov in dacie v Sloveniji

renault clio I feel Slovenia TCe 90 Saša Despot
Skupina Taavura s 1. oktobrom 2022 prevzema distribucijo vozil znamk Renault, Nissan, Dacia in Alpine v Sloveniji.

Skupina Renault je 5. aprila 2022 sporočila, da je sklenila dogovor za prodajo svoje podružnice v Sloveniji, zadolžene za aktivnosti uvoza in distribucije za znamke Renault, Nissan, Dacia in Alpine. Izraelska skupina Taavura bo tako 1. oktobra letos prek svojega mednarodnega podjetja Grand Automotive uradno prevzela distribucijo znamk Skupine Renault in Nissana v Sloveniji. Obstoječe podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., v novi organiziranosti spreminja tudi svoje ime in postaja GA Adriatic, d.o.o. Kot obljubljajo v podjetju, se za kupce ne bo spremenilo nič, saj po vsej državi dobro razvejena prodajno-servisna mreža ostaja taka, kot jo vsi že dobro poznajo.

Renault logo | Avtor: EPA EPA

Renault Megane Conquest RS line Izraelci Avto Izraelci z velikim prevzemom vstopajo na slovenski avto trg

Vodenje slovenskega podjetja GA Adriatic, d.o.o., s 1. oktobrom prevzema glavni izvršni direktor Lovre Živković. Ob njem bodo kot direktorji za prodajo in marketing v Sloveniji za posamezne znamke skrbeli Petar Nevistić za znamki Renault in Alpine, Anže Sernel za Dacio ter Lidija Ruden Kostrevc za Nissan.

Renault Re-factory Flins Avto Renault svojo francosko tovarno rešuje s krožno ekonomijo

Nissan logo logotip | Avtor: Profimedia Profimedia

Spomnimo, skladno z načrtom Renaulution, Skupina Renault revidira svojo distribucijsko organiziranost. Tako je bil dosežen dogovor med Skupino Renault in Skupino Taavura za prevzem poslov distribucije znamk Skupine Renault (Renault, Dacia, Alpine) in Nissana v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem. Iz Skupine Renault so sporočili, da nameravajo s to transakcijo nadaljevati s krepitvijo lokalnega položaja, vzrok za to pa je učinkovit poslovni model, ki podpira tako komercialne ambicije kot tudi zahteve zadovoljstva kupcev.

Renault turbo 5E 50. obletnica Avto Renault obuja enega svojih najbolj slavnih modelov

Iz Skupina Renault so pojasnili, da so izbrali Skupino Taavura zaradi njihovega dobrega poznavanja avtomobilske distribucije. Okrepili ga bodo z znanji  lokalne ekipe in močnim partnerstvom s prodajno-servisno mrežo. Prodaja je izvedena v obliki "share deal1", ki vključuje prevzem vseh trenutno zaposlenih za uvoz in distribucijo v podružnici in prevzem vseh aktivnosti prodajno-servisne mreže v Sloveniji.

Komentarjev 2
  • radovednica 08:35 30.september 2022.

    A zakaj je to pomembna novica? Zato, ker bodo vsi avtomobili dražji, zato. Kdor pozna izraelske razmere in njihov način razmišljanja in življenja (eno večjih mest, Tel Aviv je najdražje na svetu), potem je vse jasno. Podkrepljeno s kar nekaj ...prikaži več izkušnjami s kultiviranimi Arabci, Izraelci pač niso veliko boljši od "Arabikosov".

  • Avatar skeptik
    skeptik 07:11 30.september 2022.

    Zakaj bi to bila pomembna novica za kupce, če v članku piše, da za njih ne bo prav nobenih sprememb? Aja, za kakšen klik... seveda

Sorodne novice