Avto
70 ogledov

Pomoč invalidom na bencinskih servisih

Petrol invalidi
1/10
Anže Petkovšek
Invalidi paraplegiki lahko po novem s klicem v prodajalno na bencinskih servisih zaprosijo za pomoč pri točenju goriva. Novost v Sloveniji je predstavila družba Petrol, točilna mesta, kjer nudijo pomoč, pa spoznate po nalepki za invalide.

Postopek pomoči invalidu, ki želi natočiti gorivo, je naslednji: stranka pripelje do točilnega mesta, ki je označeno z invalidsko nalepko.

Z nalepkami so označena tista točilna mesta, na katerih je mogoče natočiti vse vrste goriva. Z nalepke, ki je nameščena tako, da je vidna že iz vozila, odčita telefonsko številko in pokliče prodajalca za blagajno. Ta mu priskoči na pomoč, natoči želeno količino goriva in stranki pomaga pri plačilu. Po opravljenem plačilu in predaji računa se stranka odpelje z bencinskega servisa. Za večjo prepoznavnost nove storitve bodo na bencinskih servisih, kjer sta več kot dva otoka s točilnimi mesti, dodane tudi talne oznake za invalide.

Idejo predstavili zaposleni

"Nekatera vsakdanja opravila se nam zdijo popolnoma samoumevna, nekomu pa lahko majhne spremembe korenito olajšajo vsakdan. Ideja o nalepkah, namenjenih invalidom, prihaja iz vrst naših zaposlenih, iz našega znanja in prizadevanj za skrb do okolja ter družbe, v kateri delujemo. Na podlagi vsakdanjega dela z ljudmi in srčne predanosti do strank poskušamo pod taktirko svojih zaposlenih olajšati življenje paraplegikom," je ob tej predstavitvi novosti poudaril Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, d. d.

Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic je novost pospremil z besedami: "Pomoč prodajalcev ob točenju goriva je za nas paraplegike nujna. Veseli nas, da so zdaj bencinski servisi in točilna mesta na njih primerno označeni. S tem bo naš postanek na Petrolu zagotovo prijetnejši. Pohvala pa gre seveda zaposlenemu v Petrolu, ki je dal to idejo, kakor tudi vodstvu, ki je imelo posluh za realizacijo."

Komentarjev 2
  • Andraž Zorman 17:49 25.julij 2012.

    Ali nebi bilo bol da bi imeli kako tipko pa notri zvonec? ker kar jaz vem se ne sme telefonirati na bencinskih servisih

  • puys 09:24 25.julij 2012.

    Torej je od zdaj naprej dovoljeno telefonirati na črpalki?