Avto
8 ogledov

Postavila rekord v uničenju porscheja

Porsche boxster Andrej Leban
Neka voznica na Kitajskem je dobesedno nekaj sekund po tem, ko je prevzela ključ svojega novega porscheja, z njim že povzročila za 190.000 evrov škode.

Zgodilo se je v Šengjangu. 27-letnica je pri lokalnem Porschejevem prodajalcu ravno kupila boxsterja in se je z njim želela odpeljati. V prvem sledečem križišču pa je že sledila katastrofa, saj se je s polnim plinom zaletela v štiri druga vozila, ki so pred semaforjem čakala na zeleno luč. Policija je pod črto seštela kar za 190.000 evrov škoda, k sreči vsaj ranjenih ni bilo. 

"Še vedno smo ji mahali v pozdrav"

Dogodek se je zgodil pred očmi trgovca, ki je malce prej bogati Kitajki v roke stisnil ključ. Po njegovem mnenju je voznica zamenjala stopalki za plin in zavoro, saj jo je verjetno zmedlo, da ima avtomobil avtomatski menjalnik. "Še vedno smo ji mahali v pozdrav, ko je nenadoma močno pospešila, nato smo slišali le še strašen trušč. Pred tem smo jo še posebej opozarjali in jo podučili, kako avtomobil deluje."

Neka druga priča pa je po poročanju Mirrorja povedala, da je je skušala ženska menjati vozni pas, nato pa jo je v nekem trenutku izstrelilo naprej.

Komentarjev 3
  • mph 13:22 23.september 2014.

    Po mojem ima 1 cm debelo kožo od žuljev na rokah. :-)

  • se_eden 23:10 22.september 2014.

    Rusija je deset krat manjša od Kitajske, pa ima milion milionarjev...

  • maresem 09:46 22.september 2014.

    Le kako je lahko nekdo v hard in zapriseženi komunistični državi tako bogat?! Sigurno pošteno zasluženi denar.