Avto
43020 ogledov

Premier podjetnikom: Prodajte najprej svoje "besne avte", potem prosite

Bojko Borisov, zmagovalec bolgarskih volitev. Žurnal24 main
Številni podjetniki in podjetja po vsej Evropi so se v krizi covid-19 znašli v stiski. Predsednik Vlade Republike Bolgarije Bojko Borisov pa je ob številnih prošnjah podjetnikov, tudi zelo bogatih, po državni pomoči prekipelo.

"Nehajte se le pritoževati in iskati denar za plače zaposlenih. Najprej prodajte svoje drage besne avtomobile, potem prosite," je bolgarski premier sporočil nekaterim podjetnikom. Borisov ni niti približno socialist, ampak vodja vladajoče stranke desnega centra.

Zimske gume vulkanizer pnevmatike To je odgovor Avto Kaj je nujno popravilo na avtomobilu in kaj ni? To je odgovor.

"V revni Bolgariji imamo trenutno, glede na policijske statistike, registrirane tri bugattije kakršne vozi nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo. Bolgarske registracije ima tudi 241 bentleyjev, 123 ferrarijev, 54 maybachov, 22 mclarnov, 87 lamborghinijev, 311 maseratijev. Imamo registriranih 84 rolls-roycev, 280 hummerjev, okoli 4.000 jaguarjev in več kot 5.000 porschejev. Namesto, da bi odpuščali delavce in zmanjševali njihove plače, naj lastniki omenjenih avtomobilov sodelujejo pri kriznih ukrepih in prodajo svoje drage avtomobile," sporoča svoji državi bolgarski premier in dodaja, da so avtomobili le manjši del njihovega akumuliranega bogastva.

Bugatti centodieci | Avtor: Bugatti Bugatti

Armaturna plošča NASVETI Avto To, da avto stoji dalj časa parkiran, ni dobro

Seveda so na noge skočili podjetniki, da jih je užalil, a je Borisov zavrnil obtožbe in dejal, da so bile izjave izrečene v upanju po zaščiti delavcev in njihovih pravic v trenutni zdravstveno-gospodarski krizi.

Glavni oblikovalec pri znamki Mercedes-Benz Robert Lešnik Intervju Avto Pričakovati je tudi mamljive ponudbe za nakup avtomobila

"Če bogati podjetniki prodajo samo enega od svojih številnih vozil, ki si jih lastijo, od naštetih, bi njihovi zaposleni prejemali plačo vsaj en mesec. Za bogataše to ne bi bil velik udarec v primerjavi z delavcem, ki bi izgubil edini vir prihodka, ta pa mu omogoča preživetje," je pojasnil bolgarski premier.

Komentarjev 32
  • jjjaaannneeezzz 00:04 17.april 2020.

    Bučman, če prodajo vse besne avte, nimajo niti za nekaj dni plač na nivoju države. Včasih res sovražim populiste. Nobenemu se ne bo dalo biti več podjetnik. To je problem vseh ex socialističnih držav.

  • klemenmo 19:34 16.april 2020.

    si miljarder, živiš v davčni oazi, že leta nisi plačal davkov svoji državi, na koncu pa jo fehtaš za 500mio€ pomoči.... https://www.theguardian.com/business/2020/apr/12/richard-branson-facing-backlash-over-plea-for-uk-bailout-of-virgin?fbclid=IwAR1PbxXyf_CXuOCKwsjl56bmC-7yx1DgP4Mqz178JhLmpEiyNb7oT6harHA

  • Grosa 13:27 16.april 2020.

    Kje je problem, plača naj tisti, ki je kriv, da ljudje ne smejo delati torej...