Avto
13 ogledov

Prenovljeni auris tudi z BMW motorjem?

Toyota, auris
1/3
Toyota
Toyotin predstavnik v "golfovem" razredu auris je po treh letih na "sceni" prenovljen. Predstavljen bo na avtomobilskem salonu v Ženevi. Prinaša več notranjega prestiža, inženirji so se osredotočili na rešitve na področju vožnje in učinkovitosti pogonskih agregatov.

Toyota bo v Ženevi predstavila prenovljena avensis in auris. Spremembe na manjšem aurisu se nanašajo na prednji del, kjer so v prid večjega prestiža predrugačili masko, svetila in odbijač. Posodobljena je tudi potovalna kabina. Fotografije zadka vozila Japonci še skrivajo.

Več varnosti

Pri Toyoti poudarjajo, da so materiali bolj kakovostni, več je varnostne opreme. Omenja se paket Toyotine varnostne opreme "safety sense". Kaj vse bo vključeval, še ni znano.

Toyota je pred kratkim napovedala, da bosta že leta 2015 za različne tipe vozil na voljo dva paketa — paket »C« za kompaktne avtomobile in paket »P« za avtomobile srednjega in višjega razreda. Paket toyota safety sense C vsebuje mnoge Toyotine obstoječe tehnološke rešitve za aktivno varnost: sistem PCS (pre-collision system), ki pomaga preprečiti in ublažiti trke; sistem LDA (lane departure alert), ki pomaga preprečiti vozilom, da bi zapustila vozni pas; in sistem AHB (automatic high beam) s samodejnim vklopom/izklopom žarometov z dolgim snopom, ki pomaga zagotoviti optimalno vidljivost med nočno vožnjo. V sklopu paketa toyota safety sense združujeta laserski radar (paket C) ali radar, ki oddaja milimetrske valove (paket P), in kamero, kar pripomore k večjima zanesljivosti in zmogljivosti.

Novosti so tudi v motorni paleti, tako pri bencinskih, kot dizelskih motorjih, a jih še niso razkrili. Pričakuje se, da bo auris dobil tudi BMW-jev 1,6-litrski dizelski motor, ki smo ga preizkusili v družinskem versu. Srce pogonske ponudbe ostaja hibridna različica. Podrobnosti sledijo na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki vrata novinarjem odpira v začetku prihodnjega tedna. Tam bo tudi zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.