Avto
112 ogledov

Prestižna nagrada za slovenski avto klub

AMZS
Avto-moto zvezi Slovenije prestižna nagrada Prince Michael International Road Safety Award za dolgoletno izvajanje projekta EuroRAP – European Road Assessment Programme (program ocene varnosti cest).

Priznanje sta v Londonu prevzela predsednik AMZS Anton Breznik in generalni sekretar ter vodja projekta EuroRAP mag. Jure Kostanjšek.

Prestižna mednarodna nagrada Prince Michael International Road Safety Award, poimenovano po princu Michaelu iz Kenta, bratrancu njenega veličanstva kraljice Elizabete, se podeljuje za izjemne dosežke in inovacije na različnih področjih zagotavljanja in izboljšanja varnosti v cestnem prometu. Vsako leto se med prispelimi prijavami z vsega sveta prepoznajo ter nagradijo najbolj izjemne mednarodne pobude ter aktivnosti. 

Simulator Avto AMZS naredil korak naprej pri učenju varne vožnje s simulatorji

AMZS je nagrado prejel za 12-letno delovanje pri projektu EuroRAP – European Road Assessment Programme (program ocene varnosti cest). AMZS je aktiven na vseh treh segmentih prometne varnosti: varna vozila, varni udeleženci v prometu ter varna infrastruktura. Pri slednjem med drugim že od leta 2008 izvaja neodvisno ocenjevanje prometno varnostnih parametrov cest in obcestja po protokolih iRAP/EuroRAP, kjer sledi standardu cest »Najmanj 3 zvezdice«.

Radarski detektorji Eksperiment Avto Prehitra vožnja: Denarna kazen ali prekinitev vožnje?

Sodelovanje v okviru združenja EuroRAP dokazuje tudi dejstvo, da je bil prav v Ljubljani ustanovljen Evropski inštitut za ocenjevanje cest. »Z uvedbo lastnega merilno-ocenjevalnega sistema cest, s sodelovanjem v mednarodnem projektu RADAR (Risk Assessment on Danube Area Roads) ter z licenciranjem strokovnjakov za program »Star Rating za območja šol« bo AMZS tudi v prihodnje nadaljeval prizadevanja za varnejše ceste. Kmalu pričakujemo podpis nove pogodbe izvajanja EuroRAP procedur za slovenske avtoceste in hitre ceste v obdobju 2020–2023«, je načrte za nadaljnje delo na tem področju predstavil mag. Jure Kostanjšek, generalni sekretar AMZS in vodja projekta EuroRAP. 

AMZS test pnevmatik | Avtor: AMZS AMZS

Nesreča na avtocesti gasilci Podrobnosti Slovenija Strašljivi prizori nočne nesreče na dolenjki

AMZS je od leta 2008 izdelal oceno stopnje tveganja »Risk Rating« za obdobja 2006–2008, 2009–2011, 2012–2014 in 2015–2017. V okviru mednarodnega projekta SENSoR je izdelal oceno stanja prometno varnostnih parametrov cest in obcestja »Star Rating« za 3200 kilometrov državnih cest, v letih 2016–2019 pa za dodatnih 800 kilometrov državnih cest v Sloveniji.

Prometna nesreča, avto na boku Slovenija Ponoči huda prometna nesreča: Trčili štirje avti, ena oseba mrtva, šest ranjenih

»Čestitamo AMZS za prestižno priznanje Prince Michael International Road Safety Award, hkrati pa si želimo, da bi bilo v uresničevanje EuroRAP standarda cest »Najmanj 3 zvezdice« vključenih čim več upravljavcev cest ter drugih  deležnikov na področju prometne varnosti po Evropi,« je ob pomembnem dogodku za AMZS in združenje EuroRAP dejala Lina Konstantinopoulou, generalna sekretarka združenja EuroRAP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.