Avto
107 ogledov

Prišla, vozila, zmagala – z dojenčkom!

V Mariboru sta opel astro ecoflex najbolje obvladala Richard Petek in Alenka Bre
1/37
Žurnal24 main
Zadnja finalista tekmovanja za najbolj varčnega voznika sta Richard Petek in Alenka Brecl, ki sta na 5. tekmovanju v Mariboru zmagala s povprečno porabo 4,3 litra.
V Mariboru je za bogat spremljevalni program poskrbela Avtohiša Kolmanič & Co., ki je poskrbela, da obiskovalci domov niso odšli praznih rok. Obiskovalce je na varno vožnjo s svojimi napravami opozarjala tudi Agencija za varnost prometa (AVP) Republike Slovenije, z nasveti za varčno in varno vožnjo pa tudi inštruktor Tilen Holynski iz Akademije dobre vožnje.

Peti in s tem zadnji predkrog tekmovanja Varčen voznik, ki ga skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija, se je odvijal v centru Maribora in njegovi okolici.

Na do sedaj najdaljši trasi, ki je bila dolga skoraj 88 kilometrov, ni odločala zgolj poraba, pač pa tudi čas, saj sta prva dva para v povprečju porabila 4,3 litra goriva.

Tekmovalci so imeli na voljo zgolj uro in 50 minut časa, da prevozijo pot, tudi zato je bila poraba nekoliko višja kot v prejšnjih štirih krogih, za nameček pa se je bilo treba povzpeti tudi na Areh.

Prvič v dveh letih, kolikor že poteka tekmovanje Varčen voznik, se je zgodilo, da se je zmage veselil par, ki ga nismo izžrebali med prijavljenimi na spletni strani, pač pa smo ga izžrebali med tistimi, ki so prišli na Trg svobode v Mariboru, kjer je bil start in cilj.

Utrinki iz tekmovanja v GALERIJI.

Posebnost zmagovalnega para, oziroma kar tria, je bila ta, da sta imela Richard Petek in Alenka Brecl s seboj dojenčka. "Nisva po naključju prišla na dogodek. Prijavila sva se že na internetu, vendar nisva bila izžrebana. Tu se nama je nasmehnila sreča. Morda nama jo je prinesel tudi naraščaj, ki pa je pridno spal na zadnjem sedežu. Upava tudi na zmago v finalu, nagrada je res super," je dejal voznik zmagovalne opel astre ecoflex Richard Petek.

Enako porabo kot zmagovalni par sta imela tudi voznik Igor Ponikvar in navigator Rok Grm, ki pa sta za pot porabila skoraj tri minute več časa.

V naslednjih dneh bomo objavili članke in obširne fotogalerije iz zakulisja dogodka v Mariboru, ne zamudite pa tudi pogovora z zmagovalcem in vipovcema Markom Potrčem in Marinkom Galičem.

Med šestimi pari smo tudi tokrat gostili VIP-par, ki sta ga sestavljala radijec Marko Potrč in nekdanji slovenski nogometni reprezentant Marinko Galič, ki sta sicer tekmovala izven konkurence in z nekoliko močnejšo dizelsko astro ST, a kljub temu v povprečju porabila le 5,1 litra na sto kilometrov, kar je hvale vreden dosežek.

Zmagovalni par si je tako že priboril najmanj Garminovo navigacijsko napravo 1250 in je v igri, da si v velikem junijskem finalu v Ljubljani pribori glavno nagrado – opel astro ecoflex v trajno last. Če bi tudi vi radi podrobneje spremljali tekmovanje Varčen voznik, spremljajte spletno stran zurnal24.si/varcen-voznik in časnik Žurnal24 ali pa se nam pridružite na Facebooku: http://www.facebook.com/varcenvoznik in se izobražujte o varčni in varni vožnji.

Vrstni red pete tekme Varčen voznik
1. mesto: Richard Petek in Alenka Brecl, čas 1:46:23, poraba 4,3

2. mesto: Igor Ponikvar, Rok Grm, čas 1:49:32, poraba 4,3
3. mesto: Rudolf Fekonja in Alojzija Fekonja, čas 1:47:21, poraba 4,4
4. mesto: Andrej Berden in Anton Kosmajer, čas 1:44:56, poraba 4,5
5. mesto: Branko Kozar in Miljana Palčič, čas 1:39.20, poraba 4,8
6. mesto: Marko Potrč in Marinko Galič, čas 1:53,30, poraba 5,1

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.