Avto
16328 ogledov

Prodaja avtomobilov: Črnogleda napoved glede cen vozil

Avtosalon prodaja avtov Profimedia
Črnoglede napovedi glede prodaje vozil v letu 2022. Skrčena ponudba bo še dodatno dvignila cene novih vozil.

Svetovna prodaja novih avtomobilov bo leta 2022 dosegla najnižjo vrednost v zadnjih 10 letih. Po napovedih naj bi leta 2022 svetovna prodaja novih avtomobilov padla na najnižjo raven od leta 2011. To bi moralo privesti do velikega dviga cen novih vozil. Avtomobilski analitiki napovedujejo, da morajo biti potencialni kupci novih avtomobilov po vsem svetu pripravljeni na skromno ponudbo in strmo naraščanje cen.

VW Golf Variant Preverili smo Avto Toliko so se v letu dni pri nas podražili priljubljeni avtomobili

Po zadnji napovedi priznanega nemškega analitskega podjetja "Center Automotive Research" (CAR) iz Duisburga bo letos po vsem svetu prodanih le 67,6 milijona novih avtomobilov. To bi bilo približno milijon avtomobilov manj kot v prvem koronavirusnem letu 2020 in najnižji podatek po letu 2011.

Proizvodnja avtomobilov v Rusiji | Avtor: Epa Epa

Eksotičen pojav Avto Brutalen dvig cen vozil ruske potrošnike prisilil v skrajne ukrepe

Najpomembnejši razlog za zastoj so velike proizvodne težave, ki jih je povzročilo pomanjkanje delov s strani dobaviteljev avtomobilski industriji.

Nakup avtomobila Avtomobilska industrija Avto Avtomobilska industrija: Priča smo rasti cen brez primere

Nemčija: Šest odstotkov manj prodaje kot leta 2021

Po besedah direktorja CAR Ferdinanda Dudenhöfferja bodo proizvajalci vozil manjše prodajne številke in dodatne stroške, ki jih prinašajo premalo izkoriščene tovarne, povrnili z višjimi cenami vozil. Zaradi pomanjkanja ponudbe bi imeli pri podražitvah skoraj proste roke in že v času pandemije – kljub začasnemu zastoju tekočih trakov – so dosegli dobre prihodke, nekateri celo rekordne.
CAR pričakuje veliko manj proizvedenih vozil tudi v Nemčiji. Po napovedih bo v Nemčiji proizvedenih okoli 2,47 milijona novih avtomobilov, kar je okoli šest odstotkov manj kot leto prej.


 

Komentarjev 5
 • Blaster 05:06 17.maj 2022.

  bicikel stane manj.

 • Avatar krucefix
  krucefix 12:11 16.maj 2022.

  še za jesti ne bo več,ker gredo cene v nebo,avto je že neumnost kupovat,kar imaš ,čuvat ,vzdrževat in šparat

 • Fredi34 09:39 16.maj 2022.

  Sam sem imel v mislih nabavo novega vozila. Ker sem pred 6 leti dal za nov avto 21.000 eurov, sedaj pa mi enak razred ponujajo za 30.000 in več. Hvala, bomo pa še naprej servisirali, dokler kanta ne pade na ...prikaži veča 4 dele. Problem bo nastal, ko bodo začeli škripat nadomestni deli, za garancijska popravila bodo še na voljo, za ostalo pa ne več.

Sorodne novice