Avto
5711 ogledov

Prodajalci so si oddahnili

Avtosalon prodaja avtov Profimedia
Kako prodajalci vozil komentirajo poskus vrnitve v normalnost.

Vlada sprošča prodajo in servisiranje vozil, končno bodo dovoljeni tudi tehnični pregledi. Čeprav je jasno, da bo letošnje leto izredno po plati prodaje novih in rabljenih vozil, si lahko trgovci vendarle oddahnejo, da bodo po dobrem mesecu zaprtja lahko spet začeli kolikor toliko normalno poslovati, seveda ob upoštevanju zaščitnih ukrepov proti širjenju okužbe. 

Vožnja Sprostitve ukrepov Avto Juhej, od ponedeljka končno po letne gume

Za komentar ob vnovičnem odprtju salonov in servisov, uradov za registracijo in tehničnih pregledov smo vprašali Primoža Tiringarja, direktorja Toyote Slovenija, ki pravi, da se mu zdijo to razumni koraki glede na to, da smo v državi že uvedli nekatere ukrepe, ki bodo pomagali gospodarstvu.

"Tudi ta poteza bo močno pripomogla k okrevanju v našem sektorju, ki je eden izmed gonilnih sil tudi slovenskega gospodarstva, saj je posredno ali neposredno z njim povezanih več za Slovenijo pomembnih gospodarskih panog," opozarja Tiringar.

"Prepričan sem, da vsi pooblaščeni prodajalci in serviserji vozil lahko zagotovimo celo več ustreznih varnostnih ukrepov kot jih predpisuje vlada in zagotavljam, da jih bomo tudi vsi izvajali."

Primož Tiringar | Avtor: Anže Petkovšek Primož Tiringar, direktor Toyote Slovenija. Anže Petkovšek

Bo pa treba zaradi sprejemanja strank nekoliko prilagoditi tempo in način dela, Tiringar pojasnjuje spremembe v avtomobilski branži, čeprav so na njihovih servisih znamk Toyota in Lexus v času epidemije pri nujnih in s tem dovoljenih popravilih že uvedli številne ukrepe za zaščito strank ter osebja.

"Verjamem, da bomo tako epidemijo kot gospodarski krč s pravilnimi ukrepi in koraki premagali."

Primož Tiringar, direktor Toyota Slovenija

Glede postopka novih registracij ne vidi težav. "Menim, da sam postopek registracije vozila ne ogroža širitve virusa bolj kot katerokoli drugo opravljanje dejavnosti, ki jih je vlada do sedaj že sprostila, oziroma ga ob spoštovanju vseh pravil sploh ne."

Tiringar pa je opozoril, da se je zaradi dosedanje prepovedi registracij novih avtov kar nekaj ljudi znašlo v stiski, saj je bilo med kupci novih avtov, ki so čakali le še na prevzem vozila, tudi nekaj takšnih, ki so stara vozila že prodali in so s tem ostali brez prevoznega sredstva. 

Vozniško dovoljenje Podaljšanje ukrepov Avto Novo glede vozniških in prometnih dovoljenj!

Tehnični pregledi bodo velik izziv

K sprostitvi tehničnih pregledov so v petek v skupnem pismu vladi pozvali tudi predstavniki gospodarske, obrtne in trgovinske zbornice v Slovenije. Ob tem so opozorili, da bodo ob morebitnem zavlačevanju države izvajalci tehničnih pregledov postavljeni pred nemogoč izziv, kako v enem mesecu (od sredine maja do sredine junija) opraviti za tri mesece tehničnih pregledov in to ravno v spomladanskih mesecih, ko se prometna dovoljenja iztečejo največ vozilom v letu.

Vlada jim je prisluhnila in opravljanje tehničnih pregledov umestila med dovoljene storitve. Ob tem pa je pozvala vse, ki jim je ali jim bo v kratkem poteklo prometno dovoljenje, naj nikar ne hitijo že v ponedeljek oziroma v prvih dneh opravljati storitve podaljševanja prometnega dovoljenja, saj z odlokom vsa prometna dovoljenja veljajo do sredine junija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.