Avto
11 ogledov

Računalničar nissan mixim

Vetrobransko steklo je narejeno po navdihu vizirja čelade, medtem ko zadnje stek Žurnal24 main
Na letošnjem 62. avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo Nissan predstavil popolnoma nov konceptni avtomobil.

Govorimo o razstavnem avtomobilu, ki je zasnovan na že obstoječem, vendar znatno spremenjenem modelu iz proizvodnje. Konceptni mixim je kompaktno vozilo, namenjeno mladim voznikom, ki večino svojega časa preživijo za računalnikom, v svetu interneta.Voznikov sedež je na sredini, med dvema bočnima sedežema. Volan in preostale komande so navdihnjeni z elementi iz sveta računalniških igric. Z nissanovim "supermotorjem", električnim motorjem/generatorjem in kompaktnimi litij-ionskimi baterijami je mixim tehnološko še privlačnejši. En supermotor poganja prednjo os, drugi pa zadnjo, kar miximu omogoča pogon na vsa štiri kolesa. Hkrati prevzema najnovejšo tehnologijo električnih vozil pod karoserijo elegantnega kupeja.

Z medosno razdaljo 2530 mm, dolžino 3700 mm, širino 1800 mm in višino 1400 mm je mixim krajši in nižji, a malo širši od micre. Težak je le 950 kg. Čeprav je konceptni avtomobil, za katerega ne obstaja nikakršno jamstvo, da bo kdaj zapeljal v serijsko proizvodnjo, je njegov razvoj v skladu z Nissanovim želenim programom oziroma javno potrjeno željo podjetja, da bi sodelovalo pri ustvarjanju mobilne družbe.Predstavljen bo še koncept micre colour – avtomobila, oblikovanega in razvitega v Nissanovem evropskem oblikovalskem centru s sedežem v Londonu. Nova micra v obnovljeni različici skorajšnji peti rojstni dan slavi z diskretnimi spremembami zunanjega videza, novimi prevlekami in dodatkom nove "user-friendly" opreme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.