Avto
30 ogledov

Registrske tablice "štancajo" na polno

registrska tablica Bobo
Čeprav na cestah tega ni videti, število novih registriranih vozil še naprej strmo narašča. Februarja za kar sedem odstotkov in pol.

V Sloveniji je bilo februarja prvič registriranih 4.552 osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je 7,59 odstotka več kot v istem lanskem mesecu. V prvih dveh mesecih leta je bilo prvič registriranih 9.977 vozil oziroma 9,03 odstotka več kot v istem obdobju lani, kažejo podatki sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije.


Kot kažejo danes objavljeni podatki, je bilo februarja prvič registriranih 4.047 osebnih vozil, kar je 6,3 odstotka več kot v istem mesecu lani. Število registriranih lahkih gospodarskih vozil se je na letni ravni povečalo za 19,1 odstotka na 505 vozil.

VW s prestola zrinil Renault

Pri osebnih vozilih je med blagovnimi znamkami prvo mesto tokrat zasedel Volkswagen s prodanimi 604 avtomobili; sledili so mu Renault (581 vozil), Škoda (376) in Citroën (310). Med preostalimi blagovnimi znamkami je bilo manj kot 300 prodanih vozil. 

Prodanih je bilo največ Renaultovih cliov (286 vozil), sledila sta Volkswagnov golf (225) in polo (158).

Pri lahkih gospodarskih vozilih so bili na vrhu lestvice proizvajalci Peugeot (167 vozil), Renault (75) in Volkswagen (68).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.