Avto
967 ogledov

Revoz v obdobju velikih sprememb za šefa ustoličil Slovenca z izkušnjami

Tovarna Revoz Renault
S 1. januarjem 2022 je bil za novega predsednika uprave Revoza in direktorja tovarne imenovan Jože Bele, ki je na tem mestu nasledil dosedanjega predsednika Kaana Ozkana.

54-letni Jože Bele prihaja iz okolice Novega mesta in je v Revozu zaposlen že več kot 30 let. V Revozu so pojasnili, da je svojo poklicno pot začel na področju logistike, kjer je kmalu postal vodja delovne enote. Od leta 2000 je opravljal delo vodje na področju kakovosti, nato pa prevzel vodenje največjega proizvodnega obrata – montaže. Več let je vodil klub montažnih obratov skupine Renault in pri tem uspešno sodeloval tudi s predstavniki Nissanovih tovarn. Leta 2017 je nastopil funkcijo direktorja proizvodnje z več kot 2.000 zaposlenimi in bil v tej vlogi tudi imenovan za člana uprave Revoza. 

Revoz Avto Twingo iz Novega mesta danes in nikoli več!

Leta 1989 je diplomiral za inženirja strojništva na Strojni fakulteti v Ljubljani, nadaljeval univerzitetni študij na Ekonomsko poslovni fakulteti Maribor in pridobil diplomo univerzitetnega diplomiranega ekonomista. Leta 2007 je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani zaključil magisterij in pridobil naziv magistra ekonomskih znanosti. Na svoji poklicni poti se je veliko dodatno izobraževal, aktivno sodeloval z dobavitelji sestavnih delov in obiskoval avtomobilske tovarne v Evropi, na Japonskem in v Južni Ameriki.

Jože Bele | Avtor: Revoz Revoz

dacia jogger Avto Med deseterico največjih podjetij tudi slovenski velikan

Bele že navedel poglavitne cilje

Bele prevzema vodenje Revoza v obdobju velike negotovosti in prestrukturiranja avtomobilske industrije. Trenutno se tovarna poleg zdravstvene krize covid-19 in krize z oskrbo polprevodnikov srečuje tudi z zmanjšanjem prodaje modelov vozil, ki se izdelujejo v novomeški tovarni. V zadnjih dveh letih je tovarna prepolovila proizvodne količine in zmanjšala število zaposlenih, kljub temu pa ostaja med največjimi podjetji v regiji in tudi v širšem slovenskem gospodarskem prostoru. 

Adblue Alarm za dizle Avto Alarm za dizle: Po Evropi že delajo blagovne rezerve

Jože Bele: »Ponudbo za vodenje Revoza sem kljub trenutno neugodnim razmeram in krizi v avtomobilski industriji sprejel z vso odgovornostjo, saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta prepoznana kot ena najboljših. Zaposlene v tovarni odlikujejo visoka strokovnost, profesionalnost in zavezanost k doseganju vrhunske kakovosti in učinkovitosti. Prepričan sem, da je to dovolj trden temelj, da se soočimo z izzivi mobilnosti v sodobni družbi ter skupaj zagotovimo dolgoročno prihodnost tovarne in nadaljnji razvoj avtomobilske industrije v naši regiji.« 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice