Avto
1009 ogledov

Samo ponovitve prejšnjih dni ne ...

Policijski nadzor prometa PPP Maribor
Poziv k hladnim glavam. In treznim.

Pred nami je prazničen in podaljšan konec tedna, ki ga bodo mnogi, predvsem motoristi, izkoristili za krajše vožnje.

Agencija za varnost prometa opozarja, da je kljub praznim cestam treba upoštevati cestno prometne predpise. "Prav tako razmere na cesti še niso povsem primerne oziroma so lahko celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom. Asfaltna površina je še hladna in ne omogoča optimalnega oprijema pnevmatik, poleg tega pa je na cestah tudi pesek. Zato agencija poziva motoriste, naj ti ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo voznih razmer, tudi v luči trenutnih razmer."

Jernej Vrtovec Fram, včeraj ... Avto Minister Vrtovec, kako boste ustavili takšne voznike?

Ob tem na AVP dodajajo, da z vožnjo z motociklom potrebno pričeti postopoma. Na način naše vožnje namreč vplivajo tudi obremenitve zaradi načina življenja v teh tesnih, zato smo lahko še manj osredotočeni na cesto. 

Letos so umrli že štirje vozniki motornih koles in en voznik mopeda. To je skoraj četrtina vseh letos umrlih udeležencev v prometu, ki jih je bilo do danes 22. Skoraj polovica vse žrtev je posledica vožnje pod vplivom alkohola ali drog.

V zadnjih desetih dneh je na cestah umrlo pet ljudi.

Tudi policisti se pridružujejo pozivom k treznim glavam v prometu. Policisti pravijo, da bodo v prihodnjih prazničnih dneh še posebej intenzivno spremlali promet in bili pozorni na kršitve, ki so največji dejavnik tveganja za nesreče. Še posebej opozarjajo na previdnost traktoriste, ki so te dni množično na cestah in pozivajo k strpnosti med vsemi udeleženci.

Prav tako pa bodo policisti kontrolirali namen potovanja prometnih udeležencev, saj bo prek prvomajskih praznikov ostal v veljavi ukrep o omejitvah glede prehajanja občinskih meja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.