Avto
11 ogledov

Še tretjič - phaeoton

1/23
Žurnal24 main
VW bo na salon v Pekingu zapeljal z novim phaetonom. No, ne ravno novim, svoji admiralski ladji so namenili le tretjo prenovo.

Phaeton VW proizvaja od leta 2003, z njim pa je "ljudski avto" postal avto za petičneže. Vendar pa phaeton tržno nikoli ni uspel parirati preostali nemški trojki. Nekaj spodbude so mu namenili s prenovo za modelno leto 2009, po dveh letih pa je čas za novo.

Najnovejši phaeton modelnega leta 2011 se na zunaj razlikuje po lučeh, ki so grafično ukrojene po zadnjih smernicah tovarne. Tudi spredaj so mu dodali LED dnevna svetila, zadnja se svetijo v podkvasti obliki.

Vidi se, da se v marsičem navezuje na bližnjega sorodnika, novega A8, saj ima podoben infotainment sistem, vključno z možnostjo navigacije prek Google Maps. Tu so še prilagodljiva svetila, štiriobmočna klimatska naprava, ...

Poleg standardnega podvozja si lahko kupci omislijo tudi podaljšanega, motorji so štirje, vsi moč prenašajo prek štirikolesnega pogona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.