Avto
4666 ogledov

Šef udaril po mizi, pri Alfi Romeo bodo spet kasnili

Alfa romeo tonale instagram
Težko pričakovani alfa romeo tonale bo še bolj zamudil, saj je bil novi šef nezadovoljen z videnim.

Alfa Romeo kar ne more uiti zgodovini. V spominu nam ostaja, kako dolgo smo čakali najprej na lepotico giulio, nato pa še na markantnega stelvia. Ko sta končno prišla v prodajo, pa se je zdelo, da je glavnina zanimanja tako za limuzine kot za velike suve pri kupcih že uplahnilo.

Oba sta do danes ostala edina modela, ki ju je Alfa Romeo ohranila v proizvodnji pri prehodu pod novi transatlantski koncern Stellantis in tudi to je razlog, da znamenita znamka ne more najti tal pod nogami v novi avtomobilski stvarnosti hitrih sprememb in prilagoditev.

Alfa Romeo Žurnalov izbor Avto Izbrali smo 11 najlepši izdelkov Alfe Romeo

Pri Alfi že dolgo napovedujejo manjšega križanca z imenom tonale, ki so ga v "skoraj-serijski" izvedbi predstavljali na ženevskem avtosalonu že leta 2019, ko je bila "manija" za tovrstnimi avtomobili na vrhuncu. Po doslej veljavnih obljubah naj bi ga kot ključni model znamke končno začeli prodajati letos.

Pa so premiero spet zakasnili vsaj še za nekaj dodatnih mesecev. Sklicujoč se na svoje vire Automotive News Europe poroča, da je novi šef Alfe Romeo Jean-Philippe Imparato udaril po mizi. Veteran avtoposla je bil nezadovoljen z zmogljivostmi pogona priključnega hibrida, ki so ga italijanski inženirji povzeli iz jeepa compassa.

Model kompaktnega suva tonale so Imparatu predstavili na sedežu znamke v Torinu, ko je januarja letos prevzel vodenje. Imparato je zahteval nujne spremembe, s katerimi bi avto dvignili nad povprečje. Tonale je namreč za preživetje Alfe Romeo ključen model in ne sme pogoreti. Stellantis se je v prid Alfe Romeo celo odpovedal vrnitvi znamke Peugeot v ZDA, da bi ji tako pustil potreben tržni prostor in ji omogočil vnovičen vzpon italijanskega ponosa.

Alfa romeo stelvio | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice