Avto
17796 ogledov

Slika iz Helsinkov: Bogati Rusi za nos vlečejo Evropo

Youtube
Iznajdljivi Rusi so našli način, kako zaobiti vsaj delu sankcij. Našli so način, kako kljub omejitvam potovati na svoje priljubljene lokacije.

Na parkirišču letališča v Helsinkih so trenutno parkirani številni porscheji in bentleyji, kar jasno nakazuje, da je to za Ruse vmesna postaja na poti v Evropo. Od ukinitve letalskih povezav z Rusijo in uvedbe omejitev potovanj so premožni Rusi hitro našli način, kako še vedno potovati na svoje priljubljene cilje.

Renault Megane Conquest RS line Renault Avto Renault: Zgodilo se je, kar so številni pričakovali

Številni Rusi, ki želijo potovati na zahod, so namreč našli rešitev v potovanju z avtomobilom na Finsko, ki meji z Rusijo. Vse kar morajo narediti je, da se z veljavnim vizumom, ki so jih izdale druge države EU odpeljejo v Helsinke, od tam pa z letalom na številne izbrane cilje.

Obupani Rusi Avto Obupan poskus Rusov - neverjetno, kateri avtomobil bi proizvajali

Euronews poroča, da so samo v mesecu juliju zabeležili več kot 230.000 prehodov meje, kar je skoraj dvakrat več kot mesec prej, ko so še veljale nekatere omejitve povezane s Covid-19.

Različna mnenja v Evropi

Finci, predvsem pa minister za zunanje zadeve Pekka Haavisto, s tem niso zadovoljni. Finska v skladu z zakonodajo EU ne sme zapreti meje ali samostojno uvesti kakršnih koli omejitev. Prav zato pritiskajo na organe EU, da sprejmejo odločitev o zaprtju meja. 
"Dobro bi bilo, če bi se vse države pripravile na razpravo o tej situaciji. Ko bodo Finska in baltske države uvedle omejitve v vizumskem režimu, bi morale ostale članice storiti enako," je za tiskovno agencijo AFP povedal Haavisto.

Lada granta Ubogi kupci Avto Začelo se je: Rusija uradno v prazgodovino

Seveda ruski turisti tej zamisli nasprotujejo. "Nisem prepričan, da bi nam morali prepovedati potovanja. Mislim, da bi morali vsakomur dovoliti potovanje. Ko ljudje vidijo, kako drugi živijo v miroljubnih državah, tudi sami postanejo bolj miroljubni," je novinarjem povedal eden od Rusov.

Moskvič Ambiciozno Avto Prvi pogled na nove ruske moskviče

Medtem, ko so Latvija, Litva in Poljska prenehale izdajati turistične vizume Rusom, je Estonija naredila še korak dlje, saj Rusom z vizumi iz drugih držav EU ne dopušča vstopa v državo, piše Yahoo News. Na drugi strani takšnim omejitvam nasprotuje nemški kancler Olaf Scholz, ki ugotavlja, da to "ni vojna ruskega naroda, ampak Putinova vojna".

Komentarjev 2
  • Cefur 07:19 31.avgust 2022.

    Izolirati tudi pokvarjeno finsko, ruske izmečke pa deportirat nazaj v njihovo govno!

  • sam1 17:35 30.avgust 2022.

    Bogati rusi so našli način za potovanja v EU in drugam po svetu za svoj denar,bogate ukrajince pa na svojih grbah gostimo kar državljani EU in širše....