Avto
13 ogledov

Slovenija kot top destinacija za ljubitelje cest

Prelaz Vršič Wikimedia
Ena svetovno najbolj obiskanih avtomobilističnih spletnih strani GT spirit je svoje bralce spraševala, po kateri državi bi se radi zapeljali na t. i. road trip. Med devetimi kandidatkami tudi Slovenija.

V zadnji tedenski anketi o priljubljeni destinaciji za ljubitelje panoramskih voženj se je v družbi takšnih držav, kot so Avstrija, Italija, Švica in ZDA, znašla tudi Slovenija.

Za Slovenijo pa bralci niso pokazali večjega zanimanja, saj se je uvrstila na zadnje mesto, najbolj atraktivna pa se jim je zdela Italija. Zanimivo je bila tik pod vrhom Nemčija, a si upamo trditi, da ne zaradi kakšnih posebnih (ob)cestnih lepot temveč predvsem zaradi "autobahna", saj je praktično edina država na svetu, ki na nekaterih avtocestnih odsekih ne pozna omejitve hitrosti, kar predvsem onstran Atlantika, kjer je omejitev na avtocesti vsega 110 km/h, sproža mokre sanje marsikateremu avtomobilistu. Zelo visoko na listi želja je bila tudi vožnja po ZDA in Švici. 

Slovenci se lahko tolažimo, da se tudi Avstrija uvrstila le mesto pred Slovenijo in da bralci GT spirita pač še niso v živo videli lepot naše dežele. Ali pa se motimo in so se nasprotno že pobliže spoznali z našimi naluknjanimi cestami.

Svojega glasu za Slovenijo žal ne morete več oddati, saj so vmes že zamenjali anketo z novo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.