Avto
23 ogledov

So večji packi v avtu moški ali ženske?

Ženska v avtu Profimedias
Kdo je večji smetar v avtu, moški ali ženske? Raziskava ugotavlja tudi, kakšna šara se najpogosteje valja po avtu.

Morda ženske v javnem življenju res pogosteje dajejo videz urejenosti, vendar v avtu to ne drži, kažejo rezultati raziskave, ki jo je opravila specializirana nemška stran AutoScout24. Moški so se namreč glede vzdrževanja redu v avtomobilih izkazali za boljše. 

Razlog, zakaj je kaos na štirih kolesih precej pogostejši pri ženskah, morda tiči v dojemanju avtomobila - 60 odstotkov ženskih lastnic pravi, da je to zanje prevozno sredstvo in nič več. Nasprotno pa to meni le 48 odstotkov moških, preostali v avtu vidijo če ne že ljubljenčka, pa vsaj stvar, ki ji je potrebno namenjati veliko pozornosti.

Ali so torej avtomobili res zgolj povečane damske torbice? Glede na najbolj pogosto pozabljene stvari v njih bi bil lahko odgovor pritrdilen, raziskavo povzemajo pri Express.de, saj ženske štiri najbolj pogoste stvari, ki se valjajo po avtomobilu, s seboj v vozilo jemljejo večkrat kot moški. V avtomobilih v Nemčiji se tako v 78 odstotkih vozijo naokoli robčki, pred dežjem je tudi pri 30 stopinjah Celzija z dežnikom vedno zaščitenih 75 odstotkov vprašanih, 72-odstotni delež pa je takšnih, ki imajo vedno nekje na dosegu rok - pa četudi je to pod nogami - gobico za steklo in sončna očala. In tudi v dobi, ko so MP3 datoteke prek pametnih telefonov ali predvajalnikov vedno na dosegu tipke, v 67 odstotkih avtomobilov ne sme manjkati CD plošček.

Razlika med moškimi in ženskami je najbolj očitna glede vzdrževanja vozila. 75-odstotkov Nemcev bo svoj avto na zunaj opral vsaj enkrat na mesec, a v istem času bi isto storilo "samo" 56 odstotkov ženskih lastnic. 20 odstotkov moških pa trdi, da mora biti tudi znotraj avtomobila vedno vse kot iz škatlice, medtem ko si kaj takšnega upa trditi le 13 odstotkov žensk. Zanimivo pa je, da tako eni kot drugi zelo hitro zaznajo zakajeno notranjost ali obilico smeti.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:09 19.februar 2015.

    poglej moškega na glavni železniški...je tko umazan k nevem kaj...smrdi..povsod sledovi scanja...k da bi pršu v greznco.

  • vzev 09:24 18.februar 2015.

    No sam imam vedno zelo urejen avto, ker obožujem vse kar je povezano z avtomobili. Samo mi je pa malo čudne te navlake? Kako so sončne očala navlaka če pa so skoraj nuja v avtu. Prav tako ne vem zakaj ...prikaži več je, dežnik navlaka, če ga imaš lepo pospravljenega v prtljažniku, saj ne bom vsak dan gledal kakšno bo vreme, da bi ga vzel s seboj ali ne.

  • 4krogci 09:07 18.februar 2015.

    Če pogledamo samo javne wcje nam je že vse jasno! pejte kdaj v zenskega! Ko to vidis te mine it na wc!