Avto
10378 ogledov

Spektakularna tatvina ferrarija: domnevni storilec izročen sodišču

Facebook
Domnevni tat redkega ferrarija je bil izročen sodišču. Športni avtomobil je ukradel med testno vožnjo.

Dve leti po spektakularni tatvini ferrarija, vrednega več kot dva milijona evrov, so domnevnega tatu izročili nemškim oblastem. Moški je bil predan oblastem v Frankfurtu in je zdaj v priporu v zaporu v Düsseldorfu. O medijsko razvpitem primeru je najprej poročal časopis "Bild".

ukradeni avtomobili Povedali so, kako Avto Avto vam danes ukradejo tako, da mu razbijejo eno luč

45-letni Francoz, ki mu bodo sodili, je moral najprej v Franciji prestati zaporno kazen zaradi druge kaznive zadeve. Tožilka Laura Hollmann je dejala, da bodo osumljenca kmalu obtožili tatvine v Neussu pri Düsseldorfu, piše Automobilwoche. Ferrari je bil zasežen v Nemčiji. Priče so videle, kako je tat redek rdeč športni avtomobil zapeljal v garažo.

Tesla summon Avto Lastnik ukradene tesle tatu na daljavo zaklenil v avto

 | Avtor: Ferrari Ferrari

Osuplega prodajalca pustil ob cesti

Poleg tega so domnevnega storilca posnele kamere tik pred testno vožnjo v prodajalni klasičnih avtomobilov v Düsseldorfu. Maja leta 2019 se je osumljenec predstavil kot potencialni kupec. Med testno vožnjo je smel voziti avto. Ko je vozniški sedež zamenjal s prodajalcem, je slednjega pustila zmedenega ob cesti.

Kraja avtomobila Slovenija Avto Če imate avto te znamke, je največja verjetnost, da vam ga bodo ukradli

Redkega Ferrarija 288 GTO, izdelanega leta 1985, je prodajalec klasičnih avtomobilov cenil na več kot dva milijona evrov. Glede na prodajni oglas je bil prvi lastnik nekdanji voznik Formule 1 Eddie Irvine. Kar je zagotovo povečalo vrednost vozila.

Vozilo poganja 2,9-litrski twin turbo V8 motor s 395 KM in 496 Nm navora, ki se prenaša preko ročnega menjalnika na zadnji kolesi. Izdelanih je bilo le 272 primerov 288 GTO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.