Avto
33 ogledov

Srbski policisti v snegu na letnih gumah

Zastava EPA
Srbska policija po podatkih policijskega sindikata na kar polovici službenih vozil še vedno nima zimskih pnevmatik – čeprav se v Srbiji in tudi drugod na Balkanu že več dni spopadajo z velikimi količinami snega, ki med drugim povzroča številne preglavice v prometu.

Srbska zakonodaja navadnim državljanom v razmerah, kakršne so zdaj, predpisuje obvezno uporabo zimskih pnevmatik. Kot dodajajo, to očitno ne velja za srbske policiste. Najverjetnejši razlog za to, da so na policijskih avtomobilih še vedno letne pnevmatike, je pomanjkanje denarja.


Ker se pri čiščenju obilice snega s srbskih cest precej zapleta, se je sicer v torek oglasil premier Ivica Dačić. Potem ko se je moral od Beograda do Kostolca peljati po neočiščeni zasneženi cesti, je zagrozil, da bodo ob službo vsi, ki ne opravljajo svojega dela. Med drugimi bi lahko takšna usoda doletela samega ministra za promet.


Dačić je dodal, da če se je on lahko sestal in pogovarjal s kosovskim premierjem Hashimom Thaçijem, lahko tudi pristojne službe očistijo ceste.

Komentarjev 2
  • mumbly 22:08 12.december 2012.

    In kaj smo pri nas kaj boljši? Te policiot ustavi in ti pregleduje gume, sam ima na avtu pa zlizane letne. Ni denarja, kajneda. Ko sem enkrat enemu to omenil, me je hitro podučil, da ima lahko letne, če ima ...prikaži veča s sabo verige. Dobro, tudi to je res. Sem pa naletel na podoben primerek, ki se je trudil na kolesa spraviti verige pa ni in ni šlo. Po načelu pomoči vozniku, sem ustavil, da bi mu pomagal pa sem kaj hitro ugotovil, da pojma nima kako se montira verige. In kaj ti bodo verige, če ne veš kaj z njimi? Tudi v avtu moje žene so verige pa še škatle ne zna odpreti. Enkrat sem ji omenil, da bi se morala naučiti montirati verige pa mi je odgovorila, da bo že kakšnega policaja prosila, če bo potrebno. Še danes se nasmejem, ko se tega spomnim. LP

  • feferon 16:31 12.december 2012.

    Oni imajo pozimi predpisano na katerih odsekih morajo imeti zimske gume?! katastrofa, še bolj šparajo kot naši.