Avto
10 ogledov

Stisk rok, vreden dodatnih desetin milijonov

Dieter Zetsche in Carlos Ghosn Daimler
Karizmatični vodji Daimlerja in Renault-Nissana se lahko zadovoljno muzata, saj se je njuno sodelovanje izkazalo za precej bolj dobičkonosno kot so sprva predvidevali.

Prvi mož Renault-Nissana Carlos Ghosn je ob robu pariškega avtosalona dejal, da sta zaradi sodelovanja obe strani privarčevali "veliko več" od dveh milijard evrov, kolikor so načrtovali ob začetku. Ghosn pa ni želel razkriti dejanske številke. Ghosn in Dieter Zetsche iz Daimlerja sta sicer začela partnerstvo leta 2010.

Dobro sodelovanje je tako omogočilo, da so se rodili kangoojev dvojček mercedes-benz citan, pa renault twingo in nova generacija smarta, partnerja si tudi obsežno izmenjujeta motorje. Vsega skupaj partnerstvo sedaj obsega že več kot deset projektov.

Ghosn je dodal, da danes vidi možnost za sodelovanje pri precej večjem številu projektov, kot je to predvideval še pred letom ali dvema, piše Automobilwoche.de. A niti prihodnji projekti ne bodo skupni zgolj zaradi samoumevnosti, temveč bodo pred tem skrbno dogovorjeni med posameznimi znamkami znotraj koncernov, je dodal. 

Prav te dni so v Parizu in Stuttgartu še najavili, da bodo odslej sodelovali v programu gospodarskih vozil. V Aziji bo Nissan enega svojih kombijev prodajal pod blagovno znamko Fuso, ki spada pod Daimler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.