Avto
1854 ogledov

Stopiš iz avta, pritisneš na ključ in daljinsko parkiraš vozilo

Oklepanje zaklepanje avto ključ Profimedia
Tehnologija daljinskega samodejnega parkiranja, ko vozniku med parkiranjem vozila ni več potrebno sedetei v vozilu, se seli tudi v vozila "ljudskih" znamk.

V nemškem inštitutu CAM (Center of Automotive Management) so leta 2015 naredili izbor desetih najbolj pomembnih inovacij v avtomobilski industriji v zadnjih desetih letih (2005- 2015).

Kia proceed Avto V Sloveniji kia, za katero se obračajo glave

Med njabolj pomembne inovacije so na sedmo mesto uvrstili samodejno parkiranje v BMW serije 7 BMW, ki je je takratnem modelu uvedel funkcijo daljinskega parkiranja. Ta omogoča vozniku, da izstopi iz vozila in nato vozilo daljinsko parkira naprej na ozko parkirno mesto ali v garažo oziroma vzvratno zapusti svoje parkirno mesto. Voznik aktivira funkcijo daljinskega parkiranja izven vozila s pomočjo ključa z zaslonom. Celoten postopek parkiranja spremljajo nadzor razdalje pri parkiranju (PDC), parkirni asistent in senzorji surround view. Med postopkom parkiranja lahko voznik po potrebi nadzorovano ustavi vozilo.

Kia xceed Avto Pravijo, da bo to nova najbolje prodajana kia pri nas

 | Avtor: Kia Kia

Po petih letih se tehnologija širi v cenovno bolj dostopne znamke. Kia je namreč objavila, da bo novi sorento, ki v Evropo pripelje jeseni, opremljen z novo funkcijo daljinskega parkiranja (RSPA – Remote Smart Parking Assist). Kot so zapisali v sporočilu za javnost sistem pomaga voznikom z uporabo gumba na pametnem ključu premikati vozilo na ozkih parkirnih mestih.

Kia sportage Drastične spremembe Avto Kia ne bo več avtomobilski proizvajalec, ampak ...

Sorento 4. generacije bo prvi model Kie v Evropi, ki bo ponujal RSPA. Sistem deluje tako, da voznik in sopotniki izstopijo iz vozila, nato pa zadnji del parkiranja v skladu z danimi navodili opravi sistem sam. Sorenta je moč tudi premakniti s parkirnega mesta, če zaradi pomanjkanja prostora ni mogoče odpreti vrat. Voznik lahko s pomočjo gumba na pametnem ključu RSPA usmerja vozilo v parkirno mesto ali iz njega.

kia stinger Avto Kia je naostrila stingerjevo ost

Tehnologija avtonomno nadzoruje pospeševanje, zaviranje in premikanje volanskega obroča z namenom (od)parkiranja vozila, hkrati pa s pomočjo ultrasoničnih senzorjev spremlja okolico vozila. V paketu s sistemom RSPA prihaja še sistema za napredno zaznavanje pešcev in ovir. Če vozilo zazna morebitno nevarnost trka s premikajočimi se vozili, kolesarji ali pešci, sistem samodejno zavre, dokler se ovire ne umaknejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.