Avto
10 ogledov

Strupen in hiter

Abt je v svojo "predelovalnico" vzel Audijev športni kupe A5. Žurnal24 main
Že serijski audi A5 je uspešna kombinacija športnega dizajna in močne, elegantne in individualne postave. Za nekatere tudi to ni dovolj.

Slednje je razveselil nemški predelovalec vozil Abt Sportsline in predstavil svoj pogled na novi Audijev kupe. Izboljšan in še bolj dinamičen audi A5 je dobil tudi novo ime – abt AS5. Nov body kit, posebej skrojen za omenjeni A5, vključuje paket novih spojlerjev, pragov, bočnih škrg, difuzorja na zadku, športni izpušni sistem in nova BR-platišča s kompletom ustreznih 20-palčnih pnevmatik.



Tudi ko abt AS5 stoji na mestu, očara s svojo postavo. Zdi se, kot da komaj čaka, da se ga spusti iz vajeti, da lahko pokaže, kaj zna. In abt AS5 res zna. Njegov trilitrski dizelski agregat TDI so iz standardnih 176kW/240 KM "nabildali" na 221kW/300 KM in 600Nm navora pri 2400 vrt./min., kar je dovolj za največjo hitrost 264 kilometrov na uro in pospešek do sto kilometrov na uro v samo 5,3 sekunde. Tudi to ni konec zgodbe, ki jo je Abt napisal za AS5. Za hitrejše ustavljanje poskrbi zavorni sistem Abt z diski premera 380 milimetrov, za boljše vozne sposobnosti športno podvozje, paša za oči pa je dvobarvna notranjost.



Potovalni prostor je oplemeniten z novim multifunkcionalnim športnim volanom, najbolj kakovostnim usnjem in aluminijastimi pedalkami ter aluminijasto prestavno ročico menjalnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.