Avto
48 ogledov

T-prime GTE bo največji suv iz Volkswagna

VW T-prime GTE
1/11
Volkswagen
Volkswagen koncept T-prime GTE napoveduje velikega suva in nov pristop k oblikovanju notranjosti nemškega giganta.

T-prime GTE je koncept, ki ima osrednjo mesto na razstavnem salonu Volkswagna na avtosalonu v Pekingu. Koncept služi kot oblikovna in tehnološka paltforma za pogled v bližnjo prihodnost serijskih vozil iz Wolfsburga.

Koncept izkorišča koncernsko MLB modularno platformo, namenjeno večjim modelom, ki uporabljajo vzdolžno nameščene motorje in pogone. Koncept je dolg zajetnih 5,07 metra, kar je 17 centimetrov več od sedanjega touarega in celo več od phaetona. Hkrati je kar 1,7 metra visok. 

Oblikovno zavoljo proporcev, oblikovanosti in kroma izraža moč in ekskluzivnost. Notranjost je v največji meri narejena "na dotik", vse namreč deluje po konceptu "žice" (by wire). Velik del armaturne plošče obsega velikanski zaslon, ki se razteza od voznika do sredinskega dela in simbolizira "kokpit prihodnosti", ki se bo po besedah VW inženirjev pričela udejanjati že leta 2017. 

Zastavonoša novega vala VW suvov

Zanimiv pri konceptu T-primer GTE je tudi pogon. Samo ime nakazuje, da gre za kombinacijo bencinskega pogona in elektrike. T-prime je plug-in hibrid z 275 kW (375 KM) moči, kombinirane iz 2,0-litrskega TSI in električnega motorja. Litij-ionska baterija bo na hitrih polnilnicah polno pripravljena za nadaljevanje vožnje po pol ure. Najvišja hitrost koncepta je 224 km/hm pospešek pa dobrih šest sekund. 

Kdaj naj bi se T-prime GTE prelevil v serijsko vozilo, še ni jasno, bo pa zastavonoša novega vala suvov iz vrst Volkswagna, ki jo je pred kratkim že pričela nova generacija tiguana, sledil po naslednik touarega, pa tudi manjša suva, ki bosta sodila v razreda C (golf) in B (polo).

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.