Avto
7006 ogledov

Tesla bo prihodnji teden pokazal uničevalca superstrojev

Tesla model S Tesla
Limuzina tesla model S plaid bo eden najhitrejših avtov sploh. V pospeševanju zasenči bugattija, porscheja in vse ferrarije, z njo se meri le še hrvaški superstroj.

Velik ljubitelj avtomobilov Jay Leno je izkoristil svoj status in je med prvimi lahko preizkusil zmogljivosti novega kronskega avta znamke Tesla. 

Ko je Elon Musk napovedal bliskovite zmogljivosti, mu morda nekateri niso verjeli, a očitno bo model S plaid zares nekaj posebnega. "Imel sem možnost samo ene vožnje, s seboj sem imel uradne merilce, trajalo je le 9,247 sekunde pri hitrosti 152 milj na uro", je gostobesedni Leno razpredal v radijski oddaji o pospeševanju na četrt milje eno ključnih meril športnih avtov. Model S plaid je torej po 402 metrih vožnje dosegel že 244 kilometrov na uro!

Tesla brisalec Odobren patent Avto Patent: Tesla bo uvedel revolucijo pri brisalcih za steklo!

Za kakšen dosežek gre, pove podatek, da bugatti chiron, ki je dolgo veljal za prvaka v tej kategoriji, isto razdaljo prevozi po 9,4 sekunde. Porsche 918 spyder potrebuje 9,7 sekunde. Neuradno je sicer najhitrejši avto v pospeševanju na četrt milje pred kratkim postal hrvaški rimac nevera z rezultatom 8,6 sekunde. 

A model S plaid je med vsemi naštetimi daleč najcenejši in najbolj civilen. "Popoln šok, bilo je neverjetno. Govorimo o štirivratnem avtu s prižgano klimatsko napravo!", je dodal Leno.

Da tudi na evropske in slovenske ceste prihaja nekaj zelo hitrega, dokazuje nedavno poročilo, da je model S plaid pisto Laguna Seca prevozil s časom 1:29,9, kar je na ravni za pisto izdelanih avtov.

Tesla model S Teslin volan Avto Ali slovenski predpisi dovoljujejo Teslin revolucionarni volan?

Tesla model S | Avtor: Tesla Tesla

Pospeški hiper avta za 120 tisoč evrov

V serijski različici bi morali model S plaid predstaviti že minule dni, vendar je zaradi določenih nujnih sprememb predstavitev prestavljena na 10 junij. Musk je napovedal, da gre za pravo vesoljsko ladjo. Plaid med drugim uvaja odsekan volan, fizične ročice za menjalnik pa ne bo več imel. 

Model S plaid bo do 100 km/h z mesta pospešil v vsega 2,1 sekunde, končna hitrost bo 322 km/h. Moč treh elektromotorjev je 760 kW, doseg z enim polnjenjem pa okoli 630 km. Cena za model S plaid je od 120 tisoč evrov naprej, v Sloveniji na prve dobave lahko računate prihodnje leto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • tomaz696 17:28 06.junij 2021.

    Vse je slo v pm,elektricni pogoni naj bi poskrbeli za prehod v brezogljicne sisteme pogonov,sedaj pa so se kot vedno izrodile ideje in delajo samo sranje cim mocnejse in cimhitrejse..kdo bo imel denar da kupi elektricno sranje 80000eur+?

  • Brittney_Larsen 16:11 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar karjola
    karjola 07:15 05.junij 2021.

    Alora, še vedno smo tam. Ne glede ali je avto zelen in ne onesnažuje je nedosegljiv za navadne ga človeka in njegovo vsakdanje polnjenje je predrago.