Avto
7 ogledov

Top Gearu uspelo - testirali bodo sveto trojico

918 spyder, laferrari in P1 Riad Ariane/Supercar Driver/SWNS/Profimedia
Iz BBC-ja je prišel močan namig, da bodo kljub dosedanjim preprekam, ki sta jih postavljala dva proizvajalca, le uspeli na eni pisti združiti vse tri najavtomobile tega časa - P1, 918 spyderja in laferrarija.

Če ste spremljali 22. sezono najbolj popularne avtomobilistične oddaje na svetu, potem ste seznanjeni, da so bili pri Top Gearu dodobra frustrirani, ker jim še ni uspelo postaviti mclarna P1, porscheja 918 spyderja in ferrarija laferrarija drugega poleg drugega. Najbolj so se takšnega primerjalnega testa otepali Italijani, saj so postavljali težko razumljive pogoje v kakšnih razmerah bi dovolili primerjalni test, ki bi povedal, kateri izmed trojice je resnično najhitrejši ta hip. Med drugim so opozarjali, da je Top Gearova testna proga, ki jo uporabljajo za potrebe oddaje, hkrati domača progga McLarna, zaradi česar bi bil ta v prednosti.

Tudi pri McLarnu so imeli pomisleke, menda so bili le pri Porscheju povsem samozavestni glede svojega superstroja.

Po poročanju Autobloga pa je producent Top Geara Andy Wilman preko vikenda namignil, da jim je vendarle uspelo in da so dosegli dogovor, po katerem bodo lahko vse tri avtomobile v enakih pogojih pognali po isti pisti. Na katerem dirklališču se bo to zgodilo, še ni znano, zelo verjetno pa bo svetovno občinstvo troboj lahko spremljalo v posebni oddaji, ki ne bo vključena v redno sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.